Ситуація на фронті: у неділю активність окупанта зменшилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.08.2018 17:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28913

В районі проведення операції Об’єднаних сил російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння бойових машин піхоти.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 19 серпня, противник 20 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі один раз з озброєння БМП. Важке озброєння не застосовувалось.

На Луганському напрямку минулої доби ворог із гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по захисниках Кримського. Під вогнем противника перебували позиції Об’єднаних сил в смузі забезпечення. Втрат серед особового складу на цьому напрямку не допущено.

Окупанти не полишають спроб створити напругу на Попаснянському напрямку. Протягом минулої доби противник двічі відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Катеринівки, при цьому один раз – із застосуванням озброєння бойових машин піхоти. Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, виконують завдання в режимі повної бойової готовності. Втрат на цьому напрямку не допущено.

На Світлодарському напрямку протягом минулої доби зберігалась відносна тиша. Зафіксовано одна збройна провокація поблизу населеного пункту Луганське, де позиції Об’єднаних сил ворог обстріляв з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку російські окупаційні війська відкривали вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Збройних Сил України в районі населених пунктів Зайцеве, Залізне та Південне. Внаслідок ведення вогню противником шкоди Об’єднаним силам не завдано, проте оборонці цих населених пунктів вживали активних заходів щодо припинення вогню противником. Втрат не допущено.

На Донецькому напрямку ворог відкривав вогонь з великокаліберного кулемету поблизу Новоселівки Другої. Для забезпечення режиму припинення вогню Об’єднані сили застосовували чергові вогневі засоби. Втрат не допущено.

Дещо знизилася активність ворога на Маріупольському напрямку, проте тут знову було найгарячіше. Окупанти відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного.
Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, продовжують виконувати завдання в бойовому режимі. Для придушення вогню противника застосовувалися чергові вогневі засоби. Втрат Об’єднаних сил на цьому напрямку не допущено.

Противник продовжує спроби ведення повітряної розвідки наших позицій. За добу засобами радіоелектронної боротьби виявлено застосування одного безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» російського виробництва, який здійснював політ без перетину лінії розмежування.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Лебединське та Широкине. Відмічено застосування гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Таким чином ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Найбільш напруженою є ситуація на Маріупольському напрямку, відмічено намагання противника збільшити активність на Попаснянському напрямку. Залишається незмінною ситуація на Горлівському та Донецькому напрямках, де окупанти здійснюють поодинокі збройні провокації з метою втягування Об’єднаних сил у більш потужні вогневі контакти. Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі. Виконують заходи з безпеки та активної розвідки.

У всіх випадках відкриття вогню противником, Об’єднані сили вживали заходів, втому числі активних та на упередження, для збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Разом з тим, за уточненими даними минулої доби двоє окупантів отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил перевірено 9 тисяч транспортних засобів та 9800 осіб. З яких 8 затримано за причетність до незаконних збройних формувань. Із незаконного обігу вилучено набої калібру 5,45 та 9 мм. Виявлено 9 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, 4 факти незаконного поводження зі зброєю.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 21 тисячу осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 25 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Військовослужбовці Об’єднаних сил, в рамках програми допомоги населенню Донбасу, від громадських організацій доставили гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім’ям міста Попасна. Також українські військові продовжили надавати допомогу в підготовці до нового навчального року навчальним закладам в районі бойових дій. Так, вчора були доставлені навчальні стенди одному з вищих професійних училищ, що на Луганщині.

Забезпечено безпечну заміну персоналу на Донецькій фільтрувальній станції.

Таким чином підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.