Кібервійна. Хакери атакували базу виборців Національного комітету Демократичної партії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.08.2018 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28926

Представники американської влади стверджують, що хакери намагалися втрутитися в базу виборців Національного комітету Демократичної партії.

Згідно з повідомленнями, ці спроби були зупинені. Нова атака сталася через два роки після того, як імовірно російські хакери зламали електронну пошту комітету в період президентських виборів 2016 року.

22 серпня керівники Демократичної партії заявили, що фірма веб-безпеки, яка використовує штучний інтелект, виявила спробу, і комітет був проінформований про неї 21 серпня. Хакери створили підроблену сторінку входу, щоб збирати імена користувачів та паролі, прагнучи отримати доступ до інформації про десятки мільйонів виборців, повідомили офіційні особи.

Дія облікового запису нападника була припинена, жодного витоку інформації не сталося, відзначили в Демократичній партії, додавши, що одразу ж повідомили ФБР. Представники влади та технологічних компаній говорять, що ще не знають, хто стоїть за цією спробою. ФБР наразі відмовилося коментувати ці повідомлення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.