Конституційний Суд від учора перетворився на орган партії Регіонів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.05.2007 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2894

Заступник голови Народного Руху України Вячеслав Коваль вважає, що Конституційний Суд де-факто і де-юре припинив існування і перетворився на орган партії Регіонів.

«Конституційний Суд припинив своє існування вже і де-юре, і де-факто. Ті події, які відбуваються у Конституційному Суді говорять про те, що він повністю перетворюється у політичний орган партії Регіонів. Звертати увагу на якісь його рішення – неправильно, адже всі ці рішення і постанови приймаються з порушенням регламенту, процедури, кворуму Конституційного Суду», – зазначив заступник голови Народного Руху України В’ячеслав Коваль, коментуючи намагання очолити вищий орган конституційної юрисдикції екс-суддями КС Станік, Пшеничним і Іващенком, які указом Президента були звільнені з цієї посади.

Щодо діяльності робочої групи В. Коваль сказав: «Переговори тривають. Вони непрості, бо блокуються представниками партії Регіонів, які прикриваються комуністами і соціалістами, відсутністю згоди всередині коаліції. Ці переговори є важкими, але я переконаний, що треба розв’язувати цю кризу тільки шляхом дострокових виборів. Тільки на це і потрібно орієнтуватися».

Як повідомлялося раніше, вчора голова КС Домбровський доровільно пішов із посади, а на його місце став звільнений Президентом колиній суддя Пшеничний.

В якості формальної підстави поновлення на посаді Пшеничний використав ухвалу Донецького районного суду про призупинення Указу Президента, яка була скасована Апеляційним судом. Позов до районного суду подав один із нардепів-регіоналів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.