Ситуація на фронті: перемир’я, як зазвичай, немає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.08.2018 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28948

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою та характеризувалася зниженням вогневої активності противника. Проте, повного припинення вогню, обумовленого умовами «шкільного перемир’я», не відбулось.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Всього за минулу добу, 30 серпня, противник 12 разів відкривав вогонь по наших позиціях. Озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовувалось.

На Луганському напрямку ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогневі провокації противника зафіксовані поблизу Кримського та Новотошківського. Підрозділи Об’єднаних сил на цій ділянці продовжують виконувати завдання у повній бойовій готовності.

На Попаснянському напрямку минула доба пройшла без обстрілів з боку російських окупаційних військ.

На Світлодарському напрямку вчора вночі ворог зі станкового гранатомета обстріляв наші позиції в районі Луганського. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

На Горлівському напрямку минулої доби російські окупаційні війська двічі застосували проти оборонців населеного пункту Шуми гранатомети та стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил утримали контроль над ситуацією й продовжують виконувати завдання у повній бойовій готовності.

На Донецькому напрямку ворог проявив активність лише один раз. Поблизу населеного пункту Піски окупанти обстріляли наші позиції з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ситуація на цьому напрямку й надалі залишається під контролем Об’єднаних сил.

Найбільше обстрілів минулої доби відмічено на Маріупольському напрямку. Загалом тут було зафіксовано 6 випадків ведення прицільного вогню окупантами.

В районі населених пунктів Павлопіль та Лебединське ворог застосував проти підрозділів Об’єднаних сил великокаліберні кулемети. Поблизу Водяного окупанти тричі відкривали вогонь вбік наших позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію на цьому напрямку та готові до будь-яких провокацій противника.

Протягом минулої доби втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

Сьогодні вночі російські окупаційні війська знову порушили умови «шкільного перемир’я». В районі населеного пункту Гнутове ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Не зважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вогневі провокації на Маріупольському напрямку, поодинокі обстріли низької інтенсивності відмічені також на Луганському, Світлодарському, Горлівському та Донецькому напрямках.

Об’єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів і позицій та збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Тривають заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил перевірено 13350 транспортних засобів та 13500 осіб, 4 із яких затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 1 факт незаконного поводження зі зброєю та 16 фактів незаконного обігу наркотичних речовин.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. З 6.00 31 серпня відкрито тимчасово закритий раніше через небезпеку від пожежі КПВВ "Новотроїцьке".

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 19 тисячі осіб та понад 2 тисячі транспортних засобів. 45 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Протягом минулої доби працівниками ДФС зі складу Об’єднаних сил вилучено товарів з ознаками контрабанди на суму 50 тисяч грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження проведення ремонтно-відновлювальних робіт. Так, у відповідності до ініціативи Командувача об’єднаних сил Сергія Наєва, розпочато відновлювальні роботи на газорозподільній станції “Мар’їнка”, розподільчій мережі водогону Станиця Луганська, дамбі ставка-накопичувача ПАТ «Бахмутський аграрний союз».

Також розпочалися монтаж нової ділянки водогону у селищі Золоте-5 та ремонтно-відновлювальні роботи на ділянках Попаснянського районного водоканалу.

Об’єднані сили продовжують ремонтно-відновлювальні роботи дахів будинків мешканців міста Авдіївка, а також забезпечують безпечне функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Групами цивільно-військового співробітництва від громадських та благодійних організацій передано шкільне приладдя першокласникам міста Авдіївка, а також доставлено навчальну літературу, розмальовки та художні книги в дошкільні навчальні заклади та школи Красногорівки, Верхньоторецького та Новобахмутівки.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.