Контррозвідка СБУ запобігла втягненню цивільного в діяльність «ЛНР»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.09.2018 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28954

Департамент контррозвідки Служби безпеки України попередив діяльність громадянина України на користь незаконного збройного формування «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях

За даними відомства, житель міста Рубіжне, що в Луганській області, побував на окупованих територіях і саме повертався звідти через пункт пропуску «Станиця Луганська», коли його завербували бойовики.

Причиною цікавості до чоловіка нібито стало те, що він мешкає поблизу залізничного вокзалу. Представники «ЛНР», пояснюють у СБУ, вимагали в нього відстежувати та повідомляти про переміщення через станцію Рубіжне військової техніки Збройних сил України.

«Виконати доручення бойовиків чоловік не встиг, оскільки став об’єктом уваги СБУ. Громадянин надав свідчення стосовно обставин його вербування та поставлених завдань», – йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначають, що протягом 2016-2018 років співробітники контррозвідки виявили майже 90 фактів вербування громадян розвідувальними органами Росії та проросійськими бойовиками, які контролюють окуповані території.

Служба безпеки нагадує, що державна зрада карається позбавленням волі строком до п’ятнадцяти років. При цьому особи, які не вчинили злочинних дій і самі повідомили органи державної влади про зв’язок з іноземними спецслужбами або незаконними збройними формуваннями, звільняються від відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.