Засідання РНБО перенесли, а в Симоненка сталася передчасна істерика

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.05.2007 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2896

Заплановане на 18 травня засідання Ради національної безпеки і оборони України відбудеться, найімовірніше, наступного тижня.

Про це повідомив сьогодні Секретар РНБО Іван Плющ. «Я запропонував Президенту Віктору Ющенкові скликати Раду після того, як робоча група з опрацювання рішень щодо виходу з політичної кризи сформує остаточний пакет своїх пропозицій. Таким чином, під час розгляду одного з пунктів порядку денного – стабілізації ситуації в країні – учасники засідання матимуть на руках конкретику, а не напівфабрикатні уявлення. Це дозволить перевести обговорення в площину якісних рішень, а не безплідних розмов. Глава держави погодився з моїми аргументами», – сказав Плющ.

За його словами, «якщо робочій групі потрібно буквально години для продуктивного завершення роботи, варто дати таку можливість і не квапити її, підганяючи під дату і час. Зрештою, нам необхідно вийти на кінцеві погодження, тому поспішність може зіграти злий жарт», – зазначив Плющ.

Він заявив про безпідставність будь-яких припущень щодо прийняття Радою якихось рішень, які міститимуть силові елементи врегулювання кризи. «Президент неодноразово наголошував на неприпустимості виходу бодай на крок за межі конституційних приписів. Інша річ, що декому з політиків дуже хочеться, щоб РНБО прийняла якесь сумнівне рішення, щоб вдалися до силового сценарію. Тоді ж можна буде кричати на кожному кроці про правове свавілля і утиски, знову апелювати до Папи Римського! Запевняю всіх: нічого подібного не буде, РНБО як конституційний колегіальний орган діятиме виключно за Основним Законом», – підкреслив Плющ.

Водночас він висловив упевненість, що на черговому засіданні РНБО вдасться відпрацювати чіткий алгоритм дій, втілення якого дасть відповіді на важливі для суспільства та країни питання. «Думаю, що існуючі на сьогодні білі плями в політичних переговорах будуть закриті», – резюмував Плющ.

Разом із тим, сьогодні справжній більшовик Симоненко вже заявив, що будь-яке рішення РНБО може бути поставлно під сумнів.

За його словами, причиною цього є "незаконне призначення секретаріату РНБО з грубим порушенням закону про держслужбу". Симоненко мав на увазі, що новопризначений секретар РНБО Іван Плющ є людиною пенсійного віку.

Симоненко сьогодні охарактеризував переговори робочої групи висловом "політична жуйка триває".

За його словами, під час переговорів стає очевидним, що без рішення КС не буде забезпечено законності і конституційності виборів і спокою суспільства.

"Без рішення КС кожна з політичних сил буде використовувати цей процес для загострення ситуації", - сказав Симоненко, наголосивши, що коаліція проти такого загострення.

При цьому він вимагає притягнути до відповідальності заступника глави секретаріат Ігоря Пукшина за неправомірні, на думку Симоненка, заяви щодо КС.

Як повідомлялося раніше, опозиція, зокрема лідер НУ Вячеслав Кириленко, звинувачує соціалістів і комуністів у свідомому блокуванні переговрного процесу.

В свою чергу КПУ від учора публічно загрожує масовими акціями непокори: перекриттям шляхів сполучення, забастовками. Хоча не зрозуміло, хто зараз бастуватиме за владу, яка пограбувала населення, збільшивши комунальні тарифи на ціни на споживчі товари, одночасно знизивши реальну зарплатню?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.