Окупаційна адміністрація зони 1-го АК вже воює з підлітками

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.09.2018 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28963

Бойовики угруповання «ДНР» інкримінують затриманим минулого тижня підліткам 14–16 років роботу на користь українських спецслужб, підтвердив 10 вересня Радіо Донбас.Реалії, проекту Радіо Свобода, представник українського омбудсмена в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

Сталінський більшовицький режим теж шукав «шпигунів і дивесантів» серед дітей

«На сьогоднішній день ніхто не знає, як до них потрапити, де їх тримають і що з ними відбувається», – сказав Лисянський.

За його даними, дітей звинувачують у підпалі пам’ятника гірникам шахти 13-біс.

«Це не перший випадок незаконного затримання і звинувачення дітей на непідконтрольних територіях окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)», – відзначив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Павло Лисянський нагадав аналогічний випадок у 2016 році. За його словами, затриманим не надаються послуги адвоката, а правозахисні організації не мають можливості працювати на контрольованих бойовиками територіях.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає. За час збройного протистояння, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч 300 людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.