Політв’язні Кремля. Роману Сущенку «присудили» 12 років концтабору

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 12.09.2018 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28975

Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув’язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Відповідне рішення оголосив у вівторок суддя Верховного суду РФ, повідомляє кореспондент УНІАН в РФ, який присутній у залі суду.

Таким чином, апеляцію захисників відхилено в повному обсязі.

Сущенко наголосив, що не згоден з рішенням суду і продовжить боротьбу за своє звільнення, у тому числі подаватиме скаргу в Європейський суд з прав людини.


Незаконно засуджений у Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко заявив, що розраховує на обмін, та пообіцяв родині, що обов’язково повернеться.

Про це він повідомив журналістам перед початком засідання у Верховному суді РФ, де слухалася апеляція у його справі.

«Я розраховую на обмін, все залежить від переговорників», - сказав Сущенко.

Він наголосив, що перебуває у гарній фізичній та моральній формі і готовий до будь-якого розвитку подій, в тому числі до етапування в колонію.

Сущенко також передав вітання дружині Анжелі. «Передай їй, щоб вона трималась, вона сильна жінка, передай щоб вона наглядала за родиною, все буде добре, я повернусь», - сказав Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.