Ситуація на фронті: найбільша вогнева активність росіян спостерігається у зоні 1-го АК

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.09.2018 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28989

Минулої доби найбільша напруженість відмічалась на Донецькому та Маріупольському напрямках. Під час обстрілів російські окупаційні війська двічі застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 16 вересня, окупанти 30 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів 82-го та 120-го калібру.

На Луганському напрямку ворог із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кримське. Поблизу Новотошківського ворог застосував проти наших захисників станкові гранатомети. Підрозділи Об’єднаних сил на цьому напрямку надійно утримують займані рубежі та, з метою збереження життя військовослужбовців, черговими вогневими засобами здійснюють подавлення вогневої активності противника. Втрат серед особового складу не допущено.

На Попаснянському напрямку російські окупаційні війська вчора відкрили вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил поблизу Золотого та Новозванівки. Наші підрозділи вжили необхідних заходів, в тому числі й вогневого впливу, для забезпечення повного контролю над ситуацією на цьому напрямку. Отримавши адекватну відповідь, противник припинив обстріл. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Поблизу Світлодарська окупанти обстріляли позиції Об’єднаних сил з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Новолуганське противник застосував міномети 120-го калібру. Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи чергові вогневі засоби, забезпечили контроль над ситуацією на цьому напрямку. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На Горлівському напрямку минулої доби провокацій з боку противника не зафіксовано.

На Донецькому напрямку окупанти минулої доби з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли наші позиції в районах Опитного, Мар’їнки та Новотроїцького. Поблизу Невельського та Красногорівки окупанти здійснили провокаційні обстріли зі стрілецької зброї. Також учора ворог відкривав вогонь з гранатометів по захисниках Старогнатівки, а з озброєння БМП обстріляв наші позиції поблизу Новогригорівки. Втрат серед наших захисників немає.

Об’єднані сили тримають ситуацію на Донецькому напрямку під своїм контролем та готові до реагування на різкі зміни в обстановці.

Найбільш напруженою продовжує залишатися ситуація на Маріупольському напрямку. Тут за минулу добу противник 12 разів порушував режим припинення вогню, застосувавши в тому числі й важке озброєння.

Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Поблизу Лебединського ворог застосував заборонені Мінськими угодами міномети 82-го калібру. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено.

Від початку поточної доби противник здійснив два обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Гнутове та Лебединське. Проти наших захисників окупанти застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Незважаючи на досягнуті домовленості, ворог продовжує вогневі провокації уздовж усієї лінії розмежування, в тому числі й із застосуванням важкого озброєння. Найбільше напруження зберігається на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Об’єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, надійно утримують займані рубежі і позиції, вживають всіх заходів щодо збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За даними розвідки, минулої доби трьох окупантів знищено, ще трьох – поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об’єднаних сил перевірено 8229 транспортних засобів та 9020 осіб, 2 особи затримані за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Також виявлено 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 9 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 17 тисяч осіб та понад 2 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 17 особам.
16 вересня 2018 року в КПВВ «Майорське» на виїзд до тимчасово окупованої території України на автомобілі прибув громадянин України. Під час проведення огляду спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил серед особистих речей (в багажнику) виявлено лікарські засоби на загальну суму 12 929 грн. Представниками ДФС складено протокол про адміністративне правопорушення. Всього за минулу добу товарів з ознаками контрабанди виявлено на суму 40 000 гривень.

Протягом минулої доби українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. В районі Станиці Луганської виконані ремонтні роботи на розподільчій мережі водогону «Станиця Луганська». Поблизу населеного пункту Артема проведено аварійно-відновлювальні роботи на лініях електропередач Петрівського водозабору. На ділянці Попасна – Золоте-3 проведено огляд та ремонтно-відновлювальні роботи районного водоканалу. У населеному пункті Авдіївка проведено ремонтно-відновлювальні роботи дахів будинків мешканців, аварійно-відновлювальні роботи Південно-Донбаського водоводу. Продовжено аварійно-відновлювальні роботи на газорозподільній станції «Марїнка».

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.