Президент Ющенко радить не гратися із термінами дострокових виборів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.05.2007 16:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2900

Україна потребує якомога швидшого виходу з політичної кризи – відтак дострокові вибори до Верховної Ради мають відбутися однозначно до жовтня 2007 року.

Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на відкритті Інвестиційного форуму Київської області, повідомляє прес-служба.

«Дострокові вибори будуть. І хочу сказати, що ці вибори будуть не в жовтні – з цим не треба забавлятися, нам треба швидку давати реакцію, демократичну реакцію на кризу», – сказав він, нагадавши про передбачений у Конституції термін проведення позачергових виборів у 60 днів. «Щоб не сформувалися інші тиски, інші впливи на ситуацію неконструктивного характеру».

Президент відзначив, що усвідомлює існування ряду правових колізій у цьому питанні, так само як і відсутність в Україні досвіду проведення дострокових виборів – відтак як Глава держави він готовий говорити про дату виборів. «Але я хотів би, щоб політичні партнери ділили політичну відповідальність в тому, що не можна затягувати на місяці відповідь на це питання. Це неможливо. Це неправильно», – підкреслив В. Ющенко. У цьому контексті він наголосив, що відчуває свою політичну відповідальність за поточний момент, відтак є одним з тих учасників політичного процесу, що «намагаються щоденними переговорами, які йдуть не просто годинами, а десятками годин, приблизити фундаментальне рішення». Президент ще раз наголосив, що вихід з політичної кризи можливий виключно через діалог.

Водночас Глава держави висловив переконання, що Україна та її народ з гідністю вийдуть з нинішньої складної ситуації: «Вона (Україна) здивує Європу, здивує світ – як вона мудро, коректно, з повагою до політичних реалій, без натяку на силовий варіант може провести чесні дострокові демократичні вибори».

Україна повинна пройти демократичний процес для того, щоб у неї з’явилася європейська перспектива, зазначив Президент. «Це є ті демократичні уроки, які повинна пройти будь-яка країна, яка прагне високої демократії», – сказав Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.