Ситуація на фронті: російські війська стріляли менше, ніж вчора

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.10.2018 19:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29029

Минулої доби в районі проведення операції зафіксовано 21 випадок ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил, в тому числі й із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го та 82-го калібрів. Всього відмічено 5 застосувань із загальною витратою 25 мін.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

На Луганському напрямку уздовж Бахмутської траси ворог вів прицільний вогонь з мінометів 120-го калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи, що обороняються, надійно утримують займані рубежі та позиції і вживають адекватних заходів. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

На Попаснянському напрямку ворог з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції в районі Троїцького.

На Світлодарському напрямку минулої доби російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське та Новолуганське з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На Донецькому напрямку противник з великокаліберних кулеметів обстріляв наші позиції в районі Красногорівки. Із застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог здійснив вогневі провокації поблизу населеного пункту Піски.

На Маріупольському напрямку російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське. Поблизу Водяного та Лебединського противник також застосовував проти наших захисників міномети 82-го калібру.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил за минулу добу не допущено.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв наші позиції поблизу Водяного. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Всупереч оголошеному перемир’ю, противник продовжує ведення вогню майже уздовж всієї лінії зіткнення, переважно – із застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби двох окупантів знищено та двох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 2 факти незаконного поводження зі зброєю та 24 факти незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 33 адміністративних правопорушення.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 18 тисяч осіб та більше 2 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 27-ми особам.
О 16:50 3 жовтня на КПВВ «Мар’їнка» на виїзд до тимчасово окупованої території України прибув громадянин України. В ході проведення огляду транспортного засобу прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил з приховуванням в багажному відділені було виявлено медичні препарати в асортименті, всього 32 упаковки на загальну суму 81 473 гривні.

Всього за минулу добу вилучено товарів з ознаками контрабанди на суму понад 100 тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснено координацію та супроводження виконання аварійно-відновлювальних робіт на газорозподільній станції і магістральному газоводі у Мар’їнці та на шламонакопичувачах 3-ї черги фенольного заводу в Залізному. Також у місті Авдіївка координувалося й супроводжувалося проведення ремонтно-відновлювальних робіт дахів будинків мешканців, забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції (ДФС) та проведення аварійно-відновлювальних робіт Південно-Донбаського водоводу.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва здійснено доставку наборів для розвитку та дитячу літературу до однієї зі шкіл міста Красногорівка. Також в одній із красногорівських шкіл проведено заняття з мінної безпеки.

Здійснено забезпечення роботи представників офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в районі населеного пункту Водяне. Забезпечено розмінування та проведення капітального ремонту зруйнованого мосту через ріку Айдар.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.