На кораблі, що затонув в Атлантиці, знайшли 17 тонн золотих і срібних скарбів

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 19.05.2007 02:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2903

Скарби на суму у 500 мільйонів доларів виявили американські шукачі скарбів на кораблі, що затонув в середні віки в Атлантичному океані.

Як повідомили сьогодні ЗМІ, знахідка належить компанії "Одісей", що базується в Тампі (штат Флоріда), спеціалізується на пошуках скарбів, що затонули в морі.

Зараз співробітники компанії доставили на берег понад 500 млн золотих і срібних монет (17 тонн), що витягли з дна океану. При цьому вони задля безпеки не розголошують місцезнаходження затонулого корабля. Відомо лише, що затонуле судно знаходиться поза територіальними водами якої-небудь країни.

Вчені, які вже встигли ознайомитися з привезеними на берег монетами, вважають, що їм не менше 400 років. Проте, враховуючи те, що корабель зазнав краху на найбільш популярному шляху, яким користувалися в ті часи європейські суда, що йшли у Новий Світ, фахівцям важко сказати, якій країні належав корабель. Можливо, він був англійським, відзначають вчені.

До теперішнього часу найбільш значною подібною знахідкою вважалися скарби з іспанського галеона "Нуестра Сеньора де Аточа", що загинув під час урагану у 1622 році біля островів Флоріда Кіз (штат Флоріда). Вартість піднятих з галеона у 1985 році скарбів складала 400 млн доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.