Більшовики базікають про Європу, а самі тягнуть Україну у московію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.05.2007 23:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2904

Громадсько-політичний рух “Європейська платформа для України” заявляє, що політика діючого уряду та правлячої коаліції демонструє зневагу до європейського вибору українського суспільства.

На сьогодні загальмована діяльність робочої групи щодо створення Нової розширеної угоди між Україною і ЄС та виконання попередньої Угоди, говориться у заяві руху.

Ми констатуємо, що популістські декларації чинного уряду та парламентської коаліції щодо європейської перспективи України призвели до формалізації відносин по лінії Україна-ЄС. Яскравим тому свідченням є фактичне скасування участі ЄС в традиційному Дні Європи в Україні. Це є реакцією Європейського Союзу на політику і дію урядової команди В.Януковича, які зруйнували євроінтеграційні досягнення Президента Віктора Ющенка та попередніх урядів. І є величезною втратою для всіх українців, які мріють про європейське майбутнє своєї держави.

Громадсько-політичний рух «Європейська платформа для України» наголошує - Україна не має іншої стратегічної альтернативи, ніж бути повноцінним членом ЄС, де інтереси більшості, соціальна справедливість та високий рівень життя для кожної людини є фундаментальними принципами суспільного розвитку.

Разом з тим громадсько-політичний рух «Європейська платформа для України» заявляє, що ключовим для України сьогодні є не лише економічна інтеграція, яку виокремлюють представники діючого уряду при складанні нової Угоди з ЄС, а перш за все - політична.

Однак для цього Україна має прагнути не лише отримати гарантії членства в ЄС, а й крок за кроком наближатися до політичних стандартів Євросоюзу, що означає - реальну демократизацію української політичної системи та розбудову громадянського суспільства.

Виходячи з цього, громадсько-політичний рух «Європейська платформа для України» виступає за системні політичні реформи та прийняття нової Конституції, яка б слугувала суспільним інтересам і сприяла розвитку держави. Ми виступаємо за європейські політичні стандарти - стабільні політичні партії, стійкі та відповідальні коаліції й уряди й постійний контроль громадян за владою. В цьому ми бачимо основний шлях до успішного Європейського поступу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.