На озброєні двох корпусів 8-ї армії РФ виявлені новітні системи супутникового зв’язку

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 15.10.2018 15:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29060

Експерти лабораторії криміналістичних досліджень Атлантичної Ради проаналізували фотографії і знайшли нові докази присутності сучасних російських систем на окупованих територіях Донбасу.

Висновки вони виклали у статті на своєму сайті.

"При тому, що Росія зменшила кількість військовослужбовців і важких озброєнь, що відправляються на схід України, вона підтримувала (якщо навіть не збільшила) кількість і якість нелетального спорядження і продовжувала надавати необхідний персонал, що володіє технічними знаннями, зокрема, фахівців в області електронної війни", - йдеться у статті.

У ній, зокрема, розповідається про переносні станції супутникового зв’язку "Ауріга-1.2" (розробка 2014 року, в 2016 році її засікли в Сирії) і "Бар’єр-Т". Фото цих систем виклали в соцмережі. Проаналізувавши їх, фахівці дійшли висновку, що зйомка була проведена в передмісті Макіївки, на території так званої ДНР, орієнтовно навесні-влітку 2017 року.

Ці системи, на додаток до іншої допомоги з боку Росії, серйозно сприяють посиленню можливостей підпорядкованих Росією бойовиків, завдяки таким механізмам підтримки, як психологічні операції, перехоплення сигналів, розвідка і розширені комунікації.
Незважаючи на те, що точний час застосування систем експерти назвати не можуть, їм ясно, що терористичні угруповання, керовані Росією, як і раніше, значною мірою покладаються на російські військові ресурси та досвід .


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.