Кібервійна. Росія, Китай, Іран намагаються вплинути на вибори у 2018, 2020 у США

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 20.10.2018 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29078

Розвідувальні служби США у спільній заяві висловили занепокоєння щодо намагань Росії, Китаю та Ірану вплинути на американських виборців та політичні рішення США.

"Ми занепокоєні з приводу поточних кампаній, які здійснюють Росія, Китай та інші закордонні суб’єкти, включно з Іраном, і які націлені на підрив довіри до демократичних інституцій а також прагнуть вплинути на громадську думку та урядову політику. Ці заходи також можуть мати на меті вплинути на точку зору та рішення виборців на виборах 2018 та 2020 років у США", - йдеться у офіційній заяві з даного приводу.

Американські спецслужби також відзначають брак доказів того, що мали місце кібервтручання, які могли би зірвати процес волевиявлення.

"Окремі елементи цих кампаній набувають таких форм як посилення розбіжностей у суспільстві за допомогою соціальних мереж, спонсорування специфічної інформації в англомовних ЗМІ подібних до RT та Sputnik, поширення дезінформації щодо політиків через дружньо налаштовані прес-служби та поширення пропаганди іноземних урядів", - йдеться у заяві.

Американські правоохоронці також відзначають, що владі на місцях, яка безпосередньо стикається із спробами втручання вдається перешкоджати їм, або оперативно долати наслідки таких зусиль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.