Путін має намір підтримати наступ сирійського диктатора

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.10.2018 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29093

Після стамбульського саміту лідерів Німеччини, Франції, Туреччини та РФ президент Росії Владімір Путін заявив, що залишає за собою право приєднатися до військової кампанії сил президента Сирії Башара Асада в разі, якщо провокації з боку збройних угруповань в Ідлібі продовжаться.

Про це пише "Русская служба BBC".

"У випадку, якщо радикальні елементи будуть перешкоджати вирішенню цього завдання (створенню буферної зони, - ред.), будуть здійснювати збройні провокації з ідлібської зони, Росія залишає за собою право надати дієву підтримку рішучих дій сирійського уряду з ліквідації цього вогнища терористичної загрози", - сказав він.

Президент Франції Еммануель Макрон в свою чергу сказав, що будь-який силовий сценарій розв’язання ситуації в Ідлібі неприпустимий. "Ми сподіваємося, що Росія створить досить чіткий тиск на сирійський режим, якому, безсумнівно, вдалося вижити завдяки їй", - заявив він.

Ангела Меркель також зазначила, що сирійський конфлікт не можна вирішити військовими методами. Вона попередила, що Захід не потерпить застосування хімічної зброї в Сирії. Вона вважає, що домовленості між Москвою і Анкарою про створення буферної зони повинні перерости в повноцінне перемир’я. Путін назвав угоду тимчасовою, пише The National.

Провінція Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина встановила 12 військових постів в Ідлібі.

Таким чином, принаймні на цей момент, Росія фактично поставила свої зв’язки з Туреччиною вище досягнення мети повернути всю Сирію під владу Асада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.