Ситуація на фронті: знову жарко під Маріуполем

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.10.2018 18:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29095

Упродовж минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил спостерігалася активізація противника на Маріупольському і Донецькому напрямках.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, за минулу добу, 28 жовтня, противник 19 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Зафіксовано три випадки застосування противником мінометів 120 та 82 калібру, з загальною витратою 16 мін.

Зберігається напруженість в районі населеного пункту Кримське. Так, пізно ввечері, російські окупаційні війська застосували проти підрозділів, що обороняються, міномети 120-го калібру. Чергові розрахунки Об’єднаних сил, у зв’язку з застосуванням противником забороненої зброї, виконували вогневі завдання на подавлення ворожих мінометів. Втрат не допущено.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках ворог вогонь у бік наших позицій не відкривав. Підрозділи Об’єднаних сил укріплювали оборонні позиції, посилювали заходи з розвідки та знаходяться у повній готовності до можливої зміни обстановки.

На Донецькому напрямку, ворог, у другій половині дня, зосередив свою активність в районі населеного пункту Піски. Під час обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосували міномети 82 калібру, гранатомети та стрілецьку зброю.

Уже пізно вночі російські окупанти проявляли вогневу активність в районі Мар’їнки та Славного. Підрозділи, що обороняються, вживали заходів щодо припинення вогню противника. В ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом, минулої доби, тут було зафіксовано 11 випадків ведення окупантами прицільного вогню. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине. В районі Гнутового, в порушення Мінських домовленостей, окупанти застосували міномети 82 калібру. В усіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником та утримання контролю над ситуацією.

Протягом поточної доби, до 07.00, ворог вогонь по наших позиціях не відкривав.

Упродовж поточної доби, з 07.00 до 18.00, російсько-окупаційні війська 7 разів обстріляли оборонні укріплення Об’єднаних сил. Також, зафіксовано один випадок ведення вогню по ділянці місцевості – граната в ході ворожого обстрілу з СПГ упала неподалік Красногорівки.

Противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Найбільшу активність ворога зафіксовано поблизу Лебединського, де він здійснив два обстріли позицій військ, що обороняються.

Загалом, ворожий вогонь спостерігачі Об’єднаних сил фіксували в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Красногорівка, Піски, Чермалик, Водяне та Лебединське.

У ході бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не постраждав.

За даними розвідки, 28 жовтня, 3-х окупантів було знищено, ще 6 - отримали поранення.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою.

Протягом минулої доби суттєвих змін в характері дій противника не відбулося. Окупанти підтримували низький рівень інтенсивності обстрілів, при цьому ведення вогню було спрямоване на провокування підрозділів Об’єднаних сил на вогонь у відповідь. Для вогневого впливу, окупанти, в основному, використовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Підрозділи Об’єднаних сил діяли адекватно ситуації.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

На території Донецької та Луганської областей 5 осіб затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань. Виявлено 4 факти незаконного обігу наркотичних речовин та 46 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі. Протягом доби на них перевірено понад 4 тисячі транспортних засобів та близько 31 тисячі осіб. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 22 особам. В ході здійснення контрольних заходів виявлено два факти намагання перевезення наркотичних речовин та два факти використання підроблених документів.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт поблизу лінії розмежування сторін. Виконані попередні заходи щодо організації робіт на газорозподільній станції у населеному пункті Мар’їнка та водогоні поблизу Торецька.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.