На завтра більшовики запланували захоплення столичного Печерського суду. Це вже не перша спроба встановити “правосуддя для своїх”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2007 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2911

Як стало відомо аналітичному департаменту “Нашої України”, на найближчі дні, найімовірніше - на завтра, 22 травня, заплановано силове захоплення Печерського райсуду столиці.

Про це повідомив керівник департаменту Анатолій Луценко.

«Приводом для цього стане рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області про визнання незаконними відповідних указів Президента, тобто про поновлення Колесниченка на посаді голови Печерського районного суду Києва, - зазначив Луценко, - За наявною у нас інформацією таке рішення 22 травня готові винести три підконтрольні Колесниченку судді Уманського суду (його кум та ще двоє залежних від Колесниченка суддів, одному з яких він у свій час як голова Уманського міськрайсуду допоміг стати суддею). Швидше за все, це будуть ті самі судді, які у квітні цього року вже зупиняли дію указів Президента щодо звільнення Колесниченка з посади голови Печерського райсуду”.

Анатолій Луценко переконаний, що “повернення Колесниченка у крісло голови Печерського суду столиці забезпечуватимуть депутати від правлячої парламентсько-урядової коаліції та виконавча служба Міністерства юстиції, яке контролюється цією коаліцією”.

“Як відомо, - зауважив Луценко, - Мінюст дуже оперативно і дуже наполегливо виконував усі рішення судів, які стосувалися позачергових парламентських виборів і приймалися на користь коаліції, як повідомлялося у ЗМІ, Мінюст брав до виконання навіть підроблені судові рішення”. “Зрозуміло, що примусове "взяття" кабінету голови та печатки Печерського суду пояснюватиметься необхідністю забезпечення законності, а саме тим, що рішення про поновлення на роботі підлягає негайному виконанню”, - переконаний керівник аналітичного управління.

“Для коаліції повернення Колесниченка, якого тісно пов‘язують з Ківаловим, на посаду голови Печерського суду є принципово важливим, - підкреслив Луценко, - у такий спосіб вона повертає собі контроль над "головним" судом столиці і зможе використовувати його можливості під час позачергових парламентських виборів, а також впливати на його рішення з інших важливих політичних та економічних питань”.

“Однак перше завдання, яке має виконати Колесниченко одразу ж після свого поновлення, – це забезпечити рішення Печерського суду про визнання незаконними Указів Президента про звільнення суддів Конституційного суду Станік, Пшеничного та Іващенка, - повідомв керівник аналітичного департаменту “Нашої України”, - "Узаконення" рішенням суду цих осіб в статусі суддів КС відкриває для коаліції нові можливості по маніпуляції КС, у тому числі переформатування його складу через Верховну Раду і визначення нового керівництва КС, яке остаточно зробить політичну доцільність основним принципом діяльності цього органу, перетворивши його в політичний антикризовий центр”.

“Хто стане головним "конституційним" антикризовим менеджером, який освячуватиме й усі подальші конституційні зміни, здогадатися не складно”, - резюмував Анатолій Луценко.

Як повідомлялося раніше, нещодавно суддя Колесниченко, за підтримки надепів-більшовиків Ківалова(Підрахуя) та Стояна вчинили захоплення печатки Печерського суду Києва, при тому голові суду було нанесено тілесних ушкоджень. Тоді Колесниченко поводився вкрай зухвало - перед телекамерами ставив собі печатку суду на певні частини тіла.

Одначе, “перемога” виявилася нетривалою - Президент своїм Указом перевів Колесниченка у інший суд, а ГПУ нібито порушила кримінальну справу “за фактом”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.