Спаплюження пам'ятника героям Крут є замовним злочином

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2007 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2914

“Наша Україна” звернулася до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальної справи і у другій половині дня відновлюватиме спаплюжений пам'ятник.

“Сьогодні ми є свідками того, що відбувається брутальне глузування з пам’яток історії і святинь українського народу, відбуваються акти вандалізму над українськими національними символами”, - заявив голова Молодіжного союзу “Наша Україна” Степан Барна, повідомляє прес-служба НУ.

Як відомо, учора вандали понівечили меморіал пам’яті героїв Крут на Чернігівщині. Зловмисники обписали монумент нецензурщиною та антиукраїнськими висловами на кшталт “Слава Росії” тощо, і залили жовтою фарбою.

“Молодіжний союз “Наша Україна” вбачає у цьому не просто акт вандалізму, ми спостерігаємо в цьому явищі певну послідовність дій, яка не може бути некерованою, - переконаний Барна. - Хочу наголосити, що такі явища з’явилися на тлі проявів сепаратизму: появи так званої Донецької республіки та кримського сепаратизму в Україні. Складається враження, що все це має системний і замовний характер”.

“Мені складно сказати хто за це має нести відповідальність, але ми звертаємося до представників СБУ та інших правоохоронних органів з метою вивчити це питання і дати правову оцінку тим діям, що відбуваються сьогодні в Україні”, - наголосив Барна, додавши, що меморіал героям Крут є святинею для української молоді, і є прикрим те, що відбувається таке глузування довкола пам’яті борців за незалежність України.

Як заявив Барна, представники Молодіжного Союзу “Наша Україна” зараз виїжджають у Крути, щоб допомогти очистити меморіал та взяти його під охорону. Акція буде відбуватися приблизно о 15 годині в Крутах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.