Ситуація на фронті: російські війська застосували гаубиці

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.11.2018 23:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29153

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою,суттєво не змінилася, проте, ігноруючи будь-які мирні домовленості,російські окупаційні війська застосували, окрім мінометів, артилерію калібру 122 мм.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зафіксовано 16 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Противник 4 рази застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 24 міни. Також, поблизу наших позицій впало 16 ворожих артилерійських снарядів. Найбільш напруженою була ситуація у районі Жолобка, що на Луганщині та на Маріупольському напрямку.

На Луганському напрямку, ворог намагається відновити бойові дії у районі Бахмутської траси. Так, неподалік Новотошківського окупанти обстріляли позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм. В районі ж Жолобка противник спочатку вів вогонь з гранатометів, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру, а надвечір застосував ще й артилерію 122 мм. У ході бойових дій не постраждав жоден військовослужбовець Об’єднаних сил. Втрат серед цивільного населення також не допущено.

На Попаснянському та Горлівському напрямках, протягом минулої доби, противник вогневих провокацій не влаштовував.

На Світлодарському напрямку, ворог двічі вів вогонь по наших позиціях. З мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів – у районі Травневого, а неподалік Світлодарська – застосував 120-ти мм міномети і стрілецьку зброю. В ході ведення бойових дій, серед особового складу Об’єднаних сил втрат не було.

На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Верхньоторецьке, Авдіївка та Красногорівка. Важке озброєння не застосовувалося.Об’єднані сили вживали необхідних заходів для припинення вогневих провокацій ворога. В ході бойових дій втрат серед наших оборонців не допущено.

Зберігається напруга на Маріупольському напрямку. Три обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів зафіксовано неподалік Гнутового. Окрім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупаційні війська вели вогонь в районі Павлополя і Водяного. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Внаслідок бойових дій жоден наш військовослужбовець не постраждав.

Від початку цієї доби, ворог, з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, здійснив обстріл опорних пунктів Об’єднаних сил у районі Жолобка. Втрат не допущено.

За даними розвідки, протягом 18 листопада, 3-х російських окупантів було знищено та ще 4-х - поранено.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник активно поширює дезінформацію про підготовку наших військ до наступу та наміри застосувати хімічну зброю, чим залякує жителів окупованих територій і бойовиків російсько-окупаційних військ, продовжує вести прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та, не припиняє застосування важкого озброєння. Після нетривалої перерви, ворог відновив застосування артилерії калібру 122 мм. Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати вогневі зусилля на Приазов’ї та на Луганщині, у районі Бахмутської траси. Спроби відновлення бойових дій фіксуються поблизу Світлодарська.

Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, 15 листопада, трьох бойовиків російських окупаційних військ знищено та ще п’ятьох - поранено.

Упродовж поточної доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. При цьому, зафіксовано 5 випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Ворог відкривав прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Вільний, Травневе, Степне, Березове, Новотроїцьке та Гнутове. А по оборонних укріпленнях наших військ неподалік Жолобка противник здійснював вогневий вплив ще й з мінометів калібру 82 та 120 мм. Такі ж міномети російські загарбники застосували у районі Чермалика.

Під час бойових дій, сьогодні, 19 листопада, поранення отримали два військовослужбовці Об’єднаних сил.
Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 24 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- одне вбивство;
- одне тяжке тілесне ушкодження;
- 5 крадіжок;
- 1 факт незаконного обігу зброї;
- 2 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 164 адміністративних правопорушення. Також виявлено 120 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 24 набої калібру 5,45 мм.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад30 тисяч осіб та майже4,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 32-ом особам. Також виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 8 тисяч гривень. Виявленодва факти використання підроблених документів та зафіксовано дві спроби надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Окрім того, в КПВВ, виконано 48 доручень уповноважених державних органів.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.