Ситуація на фронті: росіяни майже не стріляли. Чому б це?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.11.2018 17:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29158

20 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою, дещо зменшилась, проте, противник не припинив застосування важкого озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зафіксовано 6 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Найбільш напруженою ситуація була на Приазов’ї, де противник два рази вів обстріли з мінометів калібру 120 мм.

На Луганському напрямку, окупанти відкривали зосереджений вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районі Кримського. Підрозділи, що обороняються, з метою недопущення втрат серед цивільного населення та військовослужбовців Об’єднаних сил, вживали адекватних заходів. У ході бою, втрат не допущено.

На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Піски та Верхньоторецьке. Важке озброєння не застосовувалось. У ході бойових дій, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил та цивільних осіб не допущено.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Для обстрілів неподалік Водяного загарбники двічі використовували міномети калібру 120 мм, великокаліберні кулемети та гранатомети. Провокативний вогонь противника з автоматичних станкових гранатометів зафіксовано у районі Лебединського. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат немає.

Від початку цієї доби противник вогневої активності не проявляв.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжує вести прицільні обстріли наших позицій зі стрілецької зброї і гранатометів та, ігноруючи будь-які мирні угоди, продовжує застосування важкого озброєння.

Об’єднані сили дотримуються Мінських домовленостей, здійснюють відповідні заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проходить підготовка підрозділів. У всіх випадках відкриття вогню противником вживаються адекватні заходи з метою збереження життя і здоров’я цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, 20 листопада, чотирьох бойовиків російських окупаційних військ було знищено та ще чотирьох - поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 7 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 29 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 7 крадіжок;
- 1 факт незаконного обігу зброї;
- 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 803 адміністративних правопорушення. Також виявлено 414 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 122 набої різного калібру.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 42 тисячі осіб та майже 5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 30-и особам. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму 214 200 гривень. Виявлено по одному факту використання підроблених,та документів виданих окупаційною владою. Окрім того, в КПВВ, виконано 78 доручень уповноважених державних органів та зафіксовано одну спробу надання неправомірної вигоди прикордонному наряду

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, спільно з СММ ОБСЄ, здійснено супроводження та координацію ремонтних робіт на повітряних лініях електропередачі у районі Золоте-4, а також біля свердловин Петрівського водозабору. Забезпечено безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і назад, а у Мар’їнці завершено відновлення дахів житлових будинків мирних жителів, що були пошкоджені обстрілу російськими окупантами.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.