Російські чекісти пильно стежать за громадянами, які в’їжджають на їхню територію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.11.2018 18:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29168

Служба безпеки України викрила чергові спроби втягнення російськими спецслужбами та їх маріонетками на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей наших співвітчизників у злочинну діяльність на користь ворога.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Співробітники військової контррозвідки встановили, що у жовтні 2018 року під час перебування в особистих справах на території країни-агресора двоє харків`ян були затримані працівниками дорожньо-патрульної служби та передані представникам ФСБ. Співробітники ворожої спецслужби намагалися отримати від українців підтвердження їх міфічних зв`язків зі Службою безпеки України.

Не здобувши необхідних «зізнань», представники ФСБ під тиском змусили наших співгромадян погодитися на конфіденційне співробітництво. Подальші інструкції від російських кураторів харків`яни мали отримувати телефоном.

Після повернення на Батьківщину чоловіки відразу звернулися до правоохоронців та надали свідчення щодо обставин їх вербування спецслужбами РФ.

Подібні випадки не є поодинокими і фіксуються також на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема на Луганщині співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил попередили втягнення нашого співвітчизника у злочинну діяльність на користь терористичної організації «ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що у жовтні 2018 року напередодні звільнення з одного з виправних закладів регіону мешканець Лисичанська був завербований так званим «МГБ ДНР». Вдавшись до методів психологічного тиску бойовики змусили його погодитися на співпрацю. Після прибуття на підконтрольну українській владі територію Луганщини чоловік спочатку мав зібрати та передати терористам інформацію про дислокацію й переміщення підрозділів ЗСУ та діяльність правоохоронних структур. Наступним завданням мало стати вчинення в Лисичанську диверсії. А щоб чоловік став більш зговірливим, терористи погрожували завдати шкоди його вагітній дружині.

Проте виконати доручення бойовиків чоловік не встиг, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби. Наразі він надає свідчення стосовно обставин його вербування та поставлених завдань.

Служба безпеки в чергове попереджає громадян, що у поле зору розвідувальних органів країни-агресора, а також проросійських бойовиків на тимчасово окупованих територіях України, може потрапити кожен.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі строком до п`ятнадцяти років. Водночас громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання і добровільно повідомили органи державної влади про зв’язок із ворожою спецслужбою, від кримінальної відповідальності звільняються.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.