Російські військові перешкоджають роботі СММ ОБСЄ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.11.2018 14:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29181

Збройні формування Російської Федерації на Донбасі прикривають ворожі плани та навмисно перешкоджають роботі СММ ОБСЄ своєю агресивною поведінкою і залякуванням її патрулів.

За даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 26.11.2018, знову зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата спеціальної моніторингової на Маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Так, 25 листопада, озброєні особи зі складу російсько-окупаційних військ знову відмовили членам патруля Місії, які хотіли потрапити до н.п. Пікузи і Саханка, у проїзді через блокпост біля Заїченко, посилаючись на «безпеку СММ». А на блокпості біля Новоазовська представники збройних формувань Російської Федерації в чергове не дозволили патрулю СММ проїхати для верифікації у південному напрямку, посилаючись на те, що «в Новоазовську триває операція».

Того ж дня, на залізничній станції і на пункті пропуску на кордоні у Вознесенівка найманці збройних формувань Російської Федерації знову наказали патрулю СММ покинути цей район. Вони повідомили, що за будь-яких питань щодо свободи пересування Місії слід звертатися до збройних формувань у Луганську.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.