СБУ викрила чергову нелегальну прослушку. Під “дахом” охоронної фірми

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2007 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2919

Службою безпеки України припинено протиправну діяльність київської комерційної охоронної структури, співробітники якої незаконно здійснювали оперативно-розшукову діяльність, порушуючи права та свободи громадян, зокрема відомих політиків.

Під час обшуків у приміщеннях, що використовувались зазначеною структурою, співробітники СБУ вилучили предмети, що вказують на особливо небезпечний для суспільства характер її діяльності, повідомляє прес-служба.

У офісі фірми знаходився радіокерований саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з пластичних вибухових матеріалів, який знешкоджено фахівцями СБУ та передано на експертизу.

Крім того під час обшуків було знайдено та вилучено матеріали, які підтверджують, що у порушення конституційних прав та свобод громадян зловмисники незаконно здійснювали оперативно-розшукову діяльність: зведення щодо візуального спостереження за громадянами України, досьє на окремих осіб, серед яких є прізвища відомих українському суспільству громадян, у тому числі журналіста та співробітників правоохоронних органів, роздруківки телефонних з’єднань.

Серед документів, які зараз ретельно вивчаються Службою безпеки України, – фінансові звіти співробітників даної охоронної фірми щодо здійснення окремих оперативно-розшукових заходів та придбання спеціального обладнання, узагальнені звіти про виконану роботу, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів.

У приміщенні фірми правоохоронцями знайдено ноутбук із спеціальним програмним забезпеченням, який може бути складовою частиною комплексів моніторингу каналів мобільного зв’язку, технічні засоби негласного отримання інформації – т.зв. “жучки”, радіомікрофони, скануючий радіоприймач, мініатюрні відеокамери, бінокль, фотоапарати.

Комп’ютери, встановлені в офісі фірми, використовувалися зловмисниками для обробки негласно отриманої інформації, роздруківок телефонних з’єднань, а також для зберігання та використання незаконно отриманих конфіденційних баз даних ДПА, Держкомстату, ЦВК та інших державних органів України.

Вказаним угрупованням у порушення чинного законодавства із злочинною метою застосовувався практично весь арсенал методів та засобів спеціальних служб, робота на конспіративних квартирах, використання негласних джерел, технічних засобів негласного отримання інформації, візуального спостереження тощо.

Розслідування кримінальної справи триває, здійснюється експертиза вилучених речових доказів протиправної діяльності та правова оцінка матеріалів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.