Єврокомісія виділить Україні 500 мільйонів євро

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.11.2018 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29193

Європейська Комісія схвалила виділення Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги.

У Єврокомісії погодилися виділити Києву 500 мільйонів євро першого траншу макрофінансової допомоги. Загалом нова програма макрофінансової допомоги розрахована на один мільярд євро, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Європейська Комісія від імені ЄС сьогодні схвалила виплату перших 500 мільйонів євро нової програми макрофінансової допомоги Україні", - йдеться у повідомленні. Віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс зауважив, що ЄС надає фінансову допомогу Україні у дуже важливий для неї час.

"Європейський Союз демонстрував постійну політичну та фінансову підтримку України. Сьогоднішня виплата відбувається у вирішальний момент, коли Україна та її народ стикаються з новою агресією з боку Росії та потребують солідарності з міжнародними партнерами. Така агресивна поведінка не є прийнятною в сучасній Європі", - наголосив він.

Водночас комісар ЄК з питань економіки та фінансів, з питань оподаткування та митної справи П’єр Московісі додав, що Україна виконала свої політичні зобов’язання, узгоджені з Євросоюзом, для отримання першого траншу. "Це важливий та обнадійливий сигнал, що Україна продовжує здійснювати реформи, незважаючи на нинішню ситуацію в сфері безпеки та майбутні вибори", - зазначив Московісі.

Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook подякував Єврокомісії за виділення Україні 500 мільйонів євро. Він назвав це рішення важливим сигналом підтримки України з боку ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.