Ситуація на фронті: майже тиша

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2018 21:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29205

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил характеризувалася зменшенням загальної кількості обстрілів. Майже всі свої вогневі зусилля російські окупанти зосередили на Донецькому напрямку.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, 2 грудня, противник 7 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку, збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів у районі Станиці Луганської. Очевидною метою чергової провокації окупантів є зрив мирного процесу на ділянці розведення сил і засобів та продовження використання зайнятих ними територій у своїх підступних намірах.

На Попаснянському, Світлодарському і Горлівському напрямках ворог вогонь у бік наших позицій не відкривав. Підрозділи Об’єднаних сил укріплювали оборонні споруди та знаходяться у повній готовності до можливої зміни обстановки.

На Донецькому напрямку, противник проявляв активність в районі населених пунктів Тарамчук і Славне. Тут окупанти вели вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Окрім того, станкові протитанкові гранатомети російські загарбники застосували неподалік Красногорівки, а стрілецьку зброю – біля Новомихайлівки. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, вживали необхідних заходів для придушення ворожого вогню.
Дещо спала напруга на Приазов’ї. Вчора тут було зафіксовано один обстріл поблизу Лебединського. Важке озброєння не застосовувалось – противник вів вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. Під час бойових дій, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку, як і по всій лінії зіткнення, не допущено.

Від початку цієї доби, противник здійснив обстріл наших опорних пунктів із мінометів калібру 82 мм в районі Кримського. Втрат серед українських військових немає.

Загалом, на лінії зіткнення фіксувався порівняно низький рівень інтенсивності вогню. Протягом минулої доби противник уникав активних зіткнень, разом з тим намагався підтримувати нестабільність на Донецькому напрямку. Для вогневого впливу, ворог, в основному, використовував гранатомети та великокаліберні кулемети. Військовослужбовці Об’єднаних сил діяли адекватно ситуації.

Упродовж поточної доби, російські окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Ворог відкривав прицільний вогонь з автоматичних гранатометів по позиціях Об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяне, що неподалік Донецька. По опорному пункту наших військ поблизу Кримського російські окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, а на підступах до Троїцького – стріляли з протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом поточної доби не допущено.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

За уточненими даними розвідки, 2-го грудня, 3-х бойовиків збройних формувань Російської Федерації було знищено, ще 5 окупантів обліковані, як санітарні втрати.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Упродовж минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 2 особи, причетні до незаконних збройних формувань та виявлено 38 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 грабіж;
- 6 крадіжок;
- 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 122 адміністративних правопорушення. Також виявлено 96 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 3 грами канабісу та один - кадепсину.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало майже 22 тисячі осіб і 3 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 21-й особі. Зафіксовано один випадок використання документів, виданих окупаційною владою та виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 920 тисяч гривень. Окрім того, в КПВВ, виконано 46 доручень уповноважених державних органів.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, забезпечувався безпечний проїзд працівників чергової зміни до Донецької фільтрувальної станції і в зворотному напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.