У Києві зустрілися два Президенти: України та ПАРЕ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2007 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2921

Президент України Віктор Ющенко прийняв Президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене ван дер Ліндена. Зустріч з Главою держави відбулася у рамках перебування Рене ван дер Ліндена в Україні для участі у засіданні політичного комітету Ради Європи.

Як повідомив на брифінгу за результатами зустрічі заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, на зустрічі йшлося про те, яким чином Рада Європи і ПАРЄ можуть допомогти Україні знайти політичний компроміс, як імплементується остання Резолюція ПАРЄ стосовно України. Також йшлося про необхідність інтенсифікації діалогу всіх внутрішніх сил для вирішення в Україні політичної кризи.

За словами О.Чалого, під час зустрічі «ключовим розумінням» було те, що слід якнайшвидше знайти вихід з політичної кризи, адже затягування пошуку компромісу шкодить іміджу України за кордоном.

Окрім того, сторони обговорили питання можливої конституційної реформи.

Відповідаючи на запитання журналістів, О. Чалий зазначив, що питання участі міжнародних посередників у врегулюванні політичної кризи в Україні під час зустрічі не обговорювалося. «Президент України переконаний, що Україна не потребує посередництва у вирішенні політичної кризи. Українські політичні сили здатні знайти вирішення ситуації за рахунок своїх внутрішніх заходів», – сказав заступник Глави Секретаріату Президента.

Водночас, за його словами, Віктор Ющенко «вітав спроби Ради Європи через прийняття Резолюції ПАРЄ і додаткові консультативні поради і консультації сприяти вирішенню кризової ситуації в Україні».

Участь у зустрічі взяли міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк, заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, Перший заступник Голови Верховної Ради України V скликання Адам Мартинюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.