Коаліція вже не заперечує дострокових виборів. Але не хоче їх зараз - бо треба встигнути дещо вкрасти

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.05.2007 22:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2922

Пакет документів для проведення дострокових парламентських виборів вже готовий. Зараз іде мова лише про дату виборів.

Про це в програмі «Точка зору» на Першому Національному телеканалі заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

«Питання, коли будуть вибори – це дуже суттєве питання для людей», - сказала вона.

«Дата важлива тільки тому, що кожен день, кожен місяць, кожен тиждень в країні щось відбувається. І якщо ми не проведемо вибори зараз, люди, які сьогодні далекі від політики, і думають, що там тільки про вибори йде мова, просто втратять дуже багато», - наголосила Юлія Тимошенко.

Як приклад, лідер БЮТ навела наказ Фонду державного майна України про прискорену приватизацію. «І що цікаво, 2 квітня Президент видає Указ про розпуск парламенту і дострокові вибори, а 4 квітня народжується цей документ. І розписаний він перший раз по місяцям», - сказала Тимошенко.

«І саме тому, що вони відчувають, що вибори будуть, вони зараз на перші три місяці поставили колосальну кількість стратегічних об’єктів: Укртелеком, Одеський припортовий завод, Кримнафтопродукт..», - наголосила Юлія Тимошенко.

Вона висловила переконання, що «чим далі будуть відкладати вибори, тим менше у людей залишиться будь-якої власності, чим можна потім повертати заощадження, чим можна піднімати країну, і всі об’єкти, які тут вказані, це сотні мільярдів доларів, їх здають тут за десяток мільйоні гривень».

Юлія Тимошенко нагадала, що ФДМ очолюють соціалісти, і «працюють з Партією регіонів в повній абсолютно злагоді».

Крім того, лідер БЮТ наголосила, що якщо політичним силам не вдасться домовитись про дату проведення дострокових виборів, то вони відбудуться 24 червня.

«Якщо потрібно, я переконана в тому, що Президент примусить працювати ЦВК, Президент примусить перцювати Генеральну прокуратуру. Або він гарант конституції і буде робити все необхідне для цього, або тоді країна просто буде раз і назавжди взята в полон», - сказала вона.

Також Юлія Тимошенко вкотре заявила, що БЮТ у наступному парламенті буде або в коаліції демократичних сил, або, «якщо хтось між собою за кулісами домовиться, ми будемо в опозиції і будемо працювати достойно».

Щодо закидів деякіх політиків про те, що дострокові вибори будуть коштувати країні надто дорого, Юлія Тимошенко заявила, що депутатам видали квартир і компенсацій за них майже на 300 мільйонів гривень. «Це саме стільки, скільки будуть коштувати країні дострокові вибори», - наголосила вона. «І Кисельов (партія Регіонів), який один з останніх отримав компенсацію за те, що в нього житла в Києві немає, 350 тисяч гривень. Це, до речі, той Кисельов, який дуже багато виступає і багато бруду ллє на опозицію», - додала лідер БЮТ.

Крім того, Юлія Тимошенко наголосила, що депутати фракції БЮТ заробітну плату не отримують. «Ми не будемо отримувати у цій продажній Верховній Раді жодної копійки», - сказала вонаі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.