Мороз придумав нову байку про вибори

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 22.05.2007 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2923

Голова Верховної Ради України V скликання Олександр Мороз запевняє, що одночасно з достроковими парламентськими виборами нікому не вдасться провести референдум щодо можливості відміни політичної реформи.

Про це він заявив сьогодні під час зборів нардепів у залі пленарних засідань парламенту.

За словами Мороза, зараз «щось дивне робиться» у зв’язку з тим, що опозиційні сили наполягають на участі у виборах партій, які входять до коаліції. «Це не демонстрація демократії, це не бажання дотримуватися законів», - сказав Мороз. За його словами, насправді опоненти коаліції намагаються провести одночасно з достроковими виборами референдум щодо політичної реформи.

Мороз нагадав, що згідно із законом, для проведення референдуму явка виборців має становити не менше 50% виборців. «Якщо партії коаліції не підуть на вибори, то явки у 50% не буде», - пояснив він.

Як наголосив Мороз, в опозиції є намагання провести через референдум таку Конституцію, яка є «юридичним оформленням авторитаризму чи диктатури». «Оце є бажання тих, хто веде розмови про чесні вибори», - сказав він.

При цьому голова ВР V скликання зазначив, що таку авантюру нікому здійснити не вдасться. «В Україні монархії не буде, і я хочу, щоб це запам’ятали добре», - сказав Мороз.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.