Игралимальчикиввойну. Путін погрожує ядерними ракетами у відповідь на риторику

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.12.2018 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29248

Президент Росії Владімір Путін заявляє, що нові російські ядерні ракети «змусять задуматися тих, хто звик до мілітаристської й агресивної риторики».

Про це він заявив, виступаючи 18 грудня на підсумковій колегії Міністерства оборони Росії.

Путін стверджує, що міжконтинентальна балістична ракета «Сармат» пройшла успішні випробування, а новий гіперзвуковий ракетний комплекс «Авангард» вже випускається серійно.

Російський лідер також згадав лазерні комплекси «Пересвет» і гіперзвукову ракету «Кинджал». Про неї також говорив міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу. За його заявами, літаки, оснащені цією зброєю, вже виконали 89 польотів над Каспійським і Чорним морями.

У жовтні на форумі в Сочі Путін заявив, що Росія не боїться конфлікту з іншими країнами, оскільки її армія оснащена новітньою зброєю. За словами Путіна, Росія не буде першою завдавати ядерний удар, але готова завдати його у відповідь. «Ми, як мученики, потрапимо в рай. А вони просто здохнуть. Тому що навіть покаятися не встигнуть», – сказав тоді російський президент.

Виступаючи 1 березня з посланням перед Федеральними зборами, Путін повідомив, що в Росії з’явилася крилата ракета, здатна доставити боєголовку в будь-яку точку планети і не потрапити під удар систем ППО.

У травні американський телеканал CNBC повідомив, що всі чотири випробування новітніх російських ракет з ядерною установкою, проведені з листопада 2017 року по лютий 2018 року, закінчилися невдало. У прес-службі Кремля, коментуючи ці повідомлення, порадили журналістам слухати Путіна і вірити йому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.