Українська правиця попросила у януковичів сцену напрокат

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.05.2007 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2926

Блок “Рух – Українська правиця” пропонує партії Регіонів надати сьогодні сцену на Майдані Незалежності для проведення 30-хвилинної просвітницької акції, присвяченої пам'яті Тараса Шевченка.

Відповідний лист з пропозицією надати сцену та озвучення надіслано керівнику Центрального апарату Партії регіонів Олександру Кушніру.

За ідеєю ініціаторів, протягом півгодини, з 17:00, зі сцени звучатимуть вірші Кобзаря у виконанні українських артистів.

Акція адресована мешканцям наметового містечка та киянам, що в цей час перебуватимуть на Хрещатику, сказано в листі.

"Раз вже сцена стоїть на центральному майдані країни, гріх у цей день, 22 травня, не задіяти її для популяризації творчості Тараса Шевченка", - зазначає представник УНП Ярослав Джоджик.

У зверненні "Правиці" наголошується, що "обстоюючи позицію єдності країни, вважаємо, що 22 травня – дата, однаково актуальна для всіх куточків країни та всіх політичних сил".

"Зважаючи на це, пропонуємо 22 травня задіяти сцену, встановлену вашою партією на Майдані Незалежності в Києві, для популяризації творчості Тараса Шевченка – надати сцену та озвучення площі для 30-хвилинного виступу українських артистів, під час якого прозвучать твори Кобзаря", - йдеться у листі.

Лист підписано заступниками голів УНП, НРУ та УРП "Собор", що входять до блоку "Рух – Українська правиця" – Ярославом Джоджиком, В'ячеславом Ковалем та Миколою Яковиною.

Наразі реакція ПР невідома.

Сьогодні із 12.00 партії блоку національно-демократичних сил “Рух – Українська правиця” розпочали пікетування Кабінету міністрів України з вимогою дотримання мовного законодавства.

Ця акція присвячена до річниці перепоховання Генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Учасники акції тримають партійні прапори та скандують гасла – “Янукович дай пільги українському книгодрукуванню”, “Правиця вимагає іспиту державних службовців з української мови”.

Сьогоднішнім пікетом, “Правиця” хоче звернути увагу представників уряду на жалюгідний стан книгодрукування українською мовою. Учасники пікету сподіваються, що до них вийдуть представники Кабміну яким буде вручено відкритого листа, що адресовано на ім’я прем’єр-міністра.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.