США занепокоєні збільшенням кількості винищувачів РФ в Криму

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 22.12.2018 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29264

“США непокоять повідомлення, що Росія розміщує додаткові бойові винищувачі в Криму, ймовірно готуючись для ще однієї “провокації” України”, - йдеться в заяві в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Маркіса.

Росія провадить кампанію з дезінформації, щоб виправдати мілітаризацію Криму, наголошується в заяві.

Мілітаризацію Росією Криму, Азовського та Чорного морів міжнародна спільнота засудила, затвердивши 17 грудня резолюцію Генеральної Асамблеї ООН, відзначив Маркіс.

Обмеження проходження торговельних кораблів через Керченську протоку є ще одним способом, яким Росія намагається дестабілізувати Україну, йдеться в заяві Маркіса.

Дані спостережної місії ОБСЄ показали, що обсяги вантажообігу в порту Маріуполя зменшились з 700 000 до 450 000 тон з того часу, як Росія почала обмежувати доступ до Азовського моря в квітні, йдеться в заяві.

В заяві, США знову закликали Росію негайно звільнити членів екіпажу, повернути українські кораблі і поважати суверенітет та територіальну цілісність України, включаючи територіальні води.

США також поновили заклики до Росії дотримуватись прав людини в Криму і, зокрема, закликали звільнити Едема Бекірова. "Через те, що Бекіров пройшов через ампутацію кінцівки, має кардіальні ускладнення, діабет та інша проблеми здоров’я, заяви влади, що він перевозив великі обсяги важкої вибухівки видаються навіть більш абсурдними ніж те, що вони говорять зазвичай, щоб виправдати ув’язнення противників російської окупації", - наголошується в заяві. США також побачили повернення до радянських методів каральної психіатрії в тому, що Сервера Мустафаєва було відправлено до психіатричної установи на "обстеження" тривалістю у місяць.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.