США нададуть грошову допомогу на розбудову ВМС України

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.12.2018 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29265

У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та напад поблизу Керченської протоки на українські військові кораблі 25 листопада Державний департамент США виділить 10 мільйонів доларів на розбудову спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України.

Про це напередодні повідомили в прес-службі Державного департаменту США.

«Ми робимо це разом з Литвою та Великою Британією, які також планують збільшити свою допомогу на безпеку Україні. Сполучені Штати закликають Росію негайно повернути Україні захоплені кораблі та полонених українських моряків, відкрити Керченську протоку та Азовське море для транзитного проходу кораблів до та з українських портів та поважати суверенітет і територіальну цілісність в межах кордонів, визнаних на міжнародному рівні, включаючи територіальні води», – ідеться у повідомленні.

21 грудня в Одесі міністр оборони України Степан Полторак ​ обговорив із британським державним секретарем з питань оборони Гевіном Вільямсоном спільні заходи у відповідь на загострення ситуації у Чорному морі.

25 листопада російські прикордонники ФСБ у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три судна з 24 моряками. Українська влада визнає їх військовополоненими.

Дії Росії в районі Керченської протоки критикують у низці європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій у Керченській протоці і закликали до стриманості й деескалації напруги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.