У Кремлі заявили про успішні випробування ракетної системи з гіперзвуковим блоком

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.12.2018 22:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29278

У Кремлі заявили про успішні випробування нового ракетного комплексу «Авангард» із гіперзвуковим бойовим блоком.

За повідомленням, президент Росії Владімір Путін спостерігав за випробуванням із контрольної кімнати в Міністерстві оборони в Москві. Після цього він заявив, що це «чудовий новорічний подарунок для народу».

У прес-службі Кремля повідомили, що ракета була запущена з Оренбурзької області і вразила умовну ціль в Камчатському краї.

«Авангард» невразливий до перехоплення будь-якими наявними і майбутніми засобами протиракетної оборони потенційного супротивника», – сказав Путін.

Він також сказав, що ракету почнуть експлуатувати наступного року.

Минулого тижня Путін, виступаючи на підсумковій колегії Міністерства оборони Росії, заявив, що нові російські ядерні ракети «змусять задуматися тих, хто звик до мілітаристської й агресивної риторики».

Тоді ж російський президент заявив, що міжконтинентальна балістична ракета «Сармат» пройшла успішні випробування, а новий гіперзвукової ракетний комплекс «Авангард» вже випускається серійно.

У жовтні на форумі в Сочі Путін заявив, що Росія не боїться конфлікту з іншими країнами, оскільки її армія оснащена новітньою зброєю. За його словами, Росія не буде першою завдати ядерний удар, але готова завдати його у відповідь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.