Євросоюз планує ввести податок на відправлення SMS і e-mail

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 5.06.2006 12:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=293

Парламент Європейського союзу прийняв до розгляду законопроект про введення податку на SMS-повідомлення й електронну пошту.

Ставка податку складе 1,5 євроцента за одне SMS і 0,00001 євроцента за електронний лист. Технічні деталі проекту, а саме яким чином буде враховуватися кількість електронних листів при стягуванні податку, поки не повідомляються, пише The Sydney Morning Herald.

Автором законопроекту є французький депутат Ален Лемассаур (Alain Lamassoure). За словами депутата, ставка податку невисока, але з урахуванням мільярдів повідомлень, що відправляються щодня громадянами країн ЄС, запропонований податок є гарним джерелом наповнення європейського бюджету.

В даний момент бюджет Європейського союзу формується за рахунок імпортного мита, податку на додаткову вартість і відрахувань країн-членів ЄС, розмір яких залежить від добробуту кожної окремої держави.

Італія вже намагалася ввести податок на короткі текстові повідомлення як міру боротьби з гострим дефіцитом національного бюджету, але ініціатива була рішуче відхилена урядом.

Але Лемассуар преконаний, що з мільярдами електронних листів і текстів, надісланих по всьому світові, може вийти новий і простий шлях знайдення коштів від новітньої технології.

“Обміни між країнами надуті, як повітряна куля, таким чином зрозуміло, що гроші для фінансування Європейського Союзу мають прийти від переваг, породжених Євросоюзом”, - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.