Політичну кризу треба подолати рішучими діями, бо з нас сміятиметься увесь світ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.05.2007 15:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2930

Лідер УНП Юрій Костенко вважає, що подальше затягування переговорного процесу щодо врегулювання політичної кризи не тільки шкодить авторитету України, а й сіє сумнів у її спроможності, як незалежної держави здійснювати власну політику.

“Ще тиждень-другий переговорів про дострокові вибори, й українська влада стане об’єктом кепкувань для всього світу”, - так прокоментував лідер Української народної партії, один із лідерів блоку "Рух-Українська Правиця» Юрій Костенко вчорашню п’ятигодинну зустріч Президента та прем’єра, результати якої не було оголошено

За його словами, для Заходу це “нечувана ситуація, коли політичні лідери оголошують ЗМІ про узгоджене рішення, а через день-два диспут на цю тему відновлюється”.

Президент ПАРЄ Рене ван дер ЛІНДЕН, який нині перебуває в Україні, не без роздратування заявив, що міжнародна спільнота втомилася від «непотрібного диспуту між політичними силами», нагадує Костенко. У розвинених країнах “позачергові вибори – нормальна процедура, згідно з якою арбітром в суперечках між політичними силами стає народ – єдине джерело влади”.

В Україні ж іде дискусія, як залишитися при владі. Вибори ж сприймаються політичними силами, як щось небажане, оскільки «не дають жодних гарантій збереження високих посад. До того ж, для ряду політичних сил орієнтиром є “зовнішній вплив, а не внутрішня ситуація в державі”, зауважує Костенко. В той же час, за словами політика, кожен день затягування переговорного процесу “б’є по політичному авторитету партій – учасників переговорів, - в тому числі, партії Регіонів, - породжуючи сумніви в їхній впевненості в своїх силах в Україні, і за її межами, - приміром, в РФ”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.