Манафорта підозрюють в обговоренні “мирного плану” щодо України з можливим агентом Росії

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 9.01.2019 11:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29307

Манафорта також звинувачують у передачі Килимнику даних передвиборчих опитувань у 2016-му році.

Помилка команди захису Манафорта, яка не спромоглася правильно видалити частини свого подання до суду, дозволила американським ЗМІ дізнатись про раніше невідомі підозри спеціального прокурора США Мюллера щодо колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа.

У сьогоднішньому поданні до суду, частина якого за узгодженням мала бути прихована (традиційно частини тексту "заливаються чорним" - прим. ГА), команда захисту припустилась технічної помилки. Якщо виділити виділені суцільні чорні рядки на сторінках подання та скопіювати їх у вікно редактора Notepad, форматування, застосоване до тексту, зникає і можна прочитати те, що адвокати не зуміли компетентно вичорнити.

З тексу подання стає зрозуміло, що Мюллер звинувачує Манафорта у передачі даних опитувань громадської думки під час президентської кампанії 2016-го року його бізнес-партнеру Костянтину Килимнику, якого підозрюють у зв’язках із російською розвідкою.

У документі також йдеться про те, що Манафорт та Килимник обговорювали "мирний план для України" під час зустрічі у 2016-му році. В обох випадках захист Манафорта стверджував про те, що Манафорт не може пригадати деталей зустрічей та спілкування.

Американські журналісти повідомили, що Килимник та Манафорт обговорювали "мирний план" відмінний від того, який свого часу намагався передати Адміністрації США український народний депутат Андрій Артеменко.

Невідомо, який саме план обговорювали Килимник та Манафорт.

Оглядачі прокоментували і можливу значимість інформації про те, що підозрюваний у зв’язках з Росією Килимник отримував дані опитувань громадської думки у США напередодні виборів президента.

"Чого б Манафорт ділився даними опитувань з росіянами, якщо не для того, щоб допомогти їм налаштувати роботу кампанії на підтримку Трампа у соціальних мережах? Потенційно це значний доказ змови", - твітує американський політичний аналітик Макс Бут.

Президент Трамп неодноразово відкидав будь-які протизаконні дії у відносинах із представниками Росії, хоча від 2016-го року поступово визнав, що контакти його кампанії або його бізнес-контакти із росіянами були ширшими, ніж стверджувалося раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.