За чим спостерігатиме “Государево око”?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 18.01.2019 20:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29335

“Роскосмос” запропонував створити систему супутників зондування Землі під назвою “Государево око”.

Про це в п’ятницю повідомив журналістам глава Роскосмосу Дмітрій Рогозін, передає ТАСС.

За його словами, супутники дозволять моніторити динаміку зміни всіх процесів на Землі.

"Сьогодні ми представили новий проект, який ми вважаємо перспективним. Після успішного запуску в грудні на космодромі Восточний ми посилили угруповання дистанційного зондування Землі. Ми пропонуємо проект, який називається "Государеве око", ми можемо бачити динаміку зміни будь-яких процесів на Землі", - зазначив Рогозін.

За його словами, цю систему можливо вкористовувати МНС, у сільському господарстві. "Наприклад, в інтересах МНС крізь сильну задимленість ми можемо виводити пожежну авіацію на площу 25 кв. км. Проведемо презентацію проекту для фахівців сільського господарства: це використання в сільському господарстві безпілотної техніки, можливість моніторингу орних земель", - сказав гендиректор Роскосмосу.

Більш того, за допомогою "Государева ока" планується відстежувати зміни інфраструктурних об’єктів. "Це величезна користь для органів влади. З космосу видно всі будівлі і зміни інфраструктурних об’єктів", - розповів Рогозін.

За його словами, систему можна ефективно використовувати у добувній галузі.

Від "Аратти": майже все зрозумло, окрім одного: "государь" хто? Одразу виникла асоціація з класичним твором Владіміра Войновича "Москва 2042".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.