Ситуація на фронті: напруга не спадає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.01.2019 20:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29342

Минулої доби обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишилась стабільно напруженою.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Російські окупанти 16 разів підступно обстріляли позиції наших військ, у яких два рази застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли по позиціях наших захисників велися:

чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу селища ПАВЛОПІЛЬ, з тимчасово окупованих населених пунктів УКРАЇНСЬКЕ та СОСНІВСЬКЕ;

двічі з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з окупованого селища ЗАЇЧЕНКО;

з протитанкового ракетного комплексу та гранатометів,– поблизу населеного пункту КАМ᾿ЯНКА, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища ВАСИЛІВКА;

двічі з гранатометів та з міномету калібру 82 мм. – в районі селища ПІСКИ, з тимчасово окупованого селища ВЕСЕЛЕ та Вольво-центру;

з міномету калібру 82 мм. – в районі селища ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого селища ВЕСЕЛЕ;

з гранатометів – поблизу населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з непідконтрольного ЗС України селища СТАРОМИХАЙЛІВКА;

з гранатометів – поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ, з непідконтрольного ЗС України селища БЕЗІМЕННЕ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту НОВОМИХАЙЛІВКА, з непідконтрольного ЗС України селища ОЛЕКСАНДРІВКА.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник обстріляв наші позиції:

з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – поблизу хутора ВІЛЬНИЙ, з окупованого селища ЗОЛОТЕ-5;

двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі селища КРИМСЬКЕ, з тимчасово підконтрольних російським окупантам населених пунктів СЕНТЯНІВКА та ДОНЕЦЬКИЙ.

Внаслідок обстрілів, протягом минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

У відповідь на кожен обстріл російських найманців та кремлівських маріонеток українські воїни давали гідну відповідь, придушуючи недолугу вогневу активність противника.

За даними розвідки, знищено одного російського найманця ще двоє отримали поранення.

Спроби ведення ворогом повітряної розвідки наших позицій були даремними. Засобами Об’єднаних сил подавлено три випадки застосування противником безпілотних літальних апаратів.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають невідкладних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Об’єднаних сил та мирного населення.

Протягом поточної доби, у період з 00.00 до 18.00, противник один раз обстріляв позиції наших військ.

В смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв позиції українських військових з гранатометів поблизу селища Водяне.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. Втрати противника уточнюються.

Криміногенна ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Згідно рішення Командувача об’єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримується на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом 20 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 37 адміністративних правопорушень у результаті яких затримано п’ять громадян, які підозрюються у співпраці зі злочинною окупаційною владою.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
хуліганство – 8;
крадіжки – 8;
незаконні поводження зі зброєю та боєприпасами – 3;
незаконний обіг наркотичних засобів – 3.

Із протизаконного обігу та зберігання вилучено:
856 набоїв калібру 5,45 мм.;
387 набоїв калібру 9 мм.;
дві гранати РГД-5;
одна граната РГМ.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало понад 28 тисяч осіб та 3600 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 34 особам.

Особовим складом КПВВ виконано 53 доручення уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на суму понад 650 тисяч гривень.

Впродовж 20 січня підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченому місцевому населенню в населених пунктах Криничне, Роти, Воздвиженка, Врубівка.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції контрольована.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, дотримуючись повного припинення вогню та надають місцевому населенню допомогу.

Україна під надійним захистом Об’єднаних сил.

Слава Україні!





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.