Німецька контррозвідка вивчає зв’язки крайніх правих з Москвою

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.02.2019 18:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29419

У німецькому Федеральному відомстві з охорони конституції вважають, що Москва розглядає німецькі крайньоправі партії як можливих союзників у намаганнях дестабілізувати Захід.

Німецьке Федеральне відомство з охорони конституції (BfV), яке нещодавно посилило нагляд за діяльністю правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН), перевіряє зв’язки німецьких крайньоправих партій з Москвою. Про це у четвер, 14 лютого, повідомили видання редакційної групи RND (RedaktionsNetzwerk Deutschland).

Спецслужба вивчає можливий вплив Росії на вибори до Європарламенту, які відбудуться у травні, та на вибори до ландтагів у землях Бранденбург, Тюрингія та Саксонія. Вже проведена відповідна зустріч з представниками відділень спецслужби в окремих федеральних землях. У центрі уваги BfV - праворадикальна Права партія (Die Rechte). Як повідомили редакційній групі представники відомства, там вважають, що Москва розглядає правоекстремістські німецькі партії як можливих союзників у намаганнях дестабілізувати Захід.

Водночас правопопулістська АдН, яка представлена в Бундестазі, запевнила німецьку контррозвідку, що має дуже "обмежені контакти" з Москвою. Утім, у поле зору BfV потрапив депутат Бундестагу від АдН Маркус Фронмаєр (Markus Frohnmaier). Його колишнього консультанта Мануеля Оксенрайтера (Manuel Ochsenreiter) підозрюють в організації підпалу угорського центру в Ужгороді, який було скоєно в лютому минулого року. Фронмаєр повідомив, що 15 січня припинив співпрацю з консультантом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.