Ситуація на фронті: сьогодні росіяни застосували артилерію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.02.2019 21:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29433

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 10 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 7 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Загалом противник випустив по позиціях наших військ 55 мін калібрів 120 та 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог п’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села САХАНКА – з мінометів калібру 120 та 82 мм;

біля селища ПІСКИ, з території ВОЛЬВОЦЕНТРУ тимчасово окупованого міста ДОНЕЦЬК – з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойової машини піхоти БМП-1;

поблизу села ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту АЗОВ – перший обстріл вночі був здійснений із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, і другий, вже вдень, з території тимчасово окупованого населеного пункту УЖІВКА – із мінометів калібру 82 мм;

в районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з території тимчасово окупованого села СОСНІВСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог також п’ять разів обстріляв українських захисників:

у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА з тимчасово окупованого селища МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів;

поблизу населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ – двічі, з території тимчасово окупованого селища міського типу КАЛИНОВЕ – з мінометів калібру 82 мм та станкових гранатометів різних систем;

біля селища НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту БАЙРАК – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

в районі населеного пункту СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з території тимчасово окупованого села МИКОЛАЇВКА – зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один український захисник був поранений.

За даними розвідки, одного окупанта було знищено та п’ятьох поранено.

17 лютого, на Світлодарському напрямку, у районі виконання бойових завдань одного з батальйонів, з метою атаки позицій Об’єднаних сил диверсійно-розвідувальна група спробувала наблизитися до наших укріплень.

Водночас організована система оборони українських захисників на взводних та ротних опорних пунктах забезпечила завчасне викриття ворожих намірів.
Напад ворога відбито, одного з окупантів взято в полон. Наразі полоненого допитують співробітники відповідних підрозділів Об’єднаних сил.

Також під час переміщення в районі селища ТРАВНЕВЕ російськими окупантами була обстріляна зі станкового протитанкового гранатомету спостережна група «Світлодарськ 1» української сторони СЦКК. Граната влучила у землю біля автомобіля, на якому був присутній логотип СЦКК. Підступні дії російських найманців свідчать про навмисний обстріл.

Частини та підрозділи Об’єднаних сил продовжують утримувати ворога на лінії зіткнення, гідно виконуючи визначені бойові завдання. На всі обстріли з боку противника Об’єднані сили вживають невідкладні заходи з метою збереження життя військовослужбовців та мирного населення.

Радіотехнічними та радіоелектронними засобами Об’єднаних сил двічі виявлено та придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

У період з 00.00 до 18.00 поточної доби противник вісім разів обстріляв позиції наших військ, із них сім разів – із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм із витратою 94 снарядів і мін.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог чотири рази обстріляв наші опорні пункти:

зі ствольної артилерії калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

зі ствольної артилерії калібру 122 мм та, вдруге, з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села ВОДЯНЕ;

з озброєння бойових машин піхоти та ручних протитанкових гранатометів – біля селища ОПИТНЕ.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено також чотири обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил:

із мінометів калібрів 120 та 82 мм – у районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА;

двічі – з мінометів 120-ого та 82-ого калібрів – біля селища міського типу НОВОТОШКІВСЬКЕ;

з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту КРИМСЬКЕ.

В ході бойових дій четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Підрозділи, що обороняються, відповіли на ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюються.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи усіх правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, вживають всі заходи щодо виконання вимог чинного законодавства, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 303 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено трьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

Підрозділами Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 13 злочинів, у тому числі вбивство, грабіж та два факти незаконного зберігання зброї та боєприпасів. З незаконного обігу вилучено три гранатомети РПГ-22.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло близько 30 тисяч осіб та майже чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 17-ти особам. Особовим складом КПВВ протягом дня 17 лютого виконано 61 доручення уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено контрабанду на суму 193 200 гривень.

О 16.45, а з інтервалом у 5 хвилин, о 16.50, до контрольного пункту в’їзду та виїзду «Гнутове» на в’їзд з тимчасово окупованої території України один за одним прибули транспортні засоби, в ході проведення огляду яких прикордонним нарядом спільно з представниками ДФС було виявлено та вилучено морепродукти на суму 96 600 гривень у кожному автомобілі.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування мешканцям населених пунктів КРИНИЧНЕ, РОТИ та ВОЗДВИЖЕНКА, а у місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.