Президент Ющенко вважає, що робочій групі треба дати спокій. Її потенція скінчилася

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.05.2007 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2944

Спільна робоча група з підготовки до проведення дострокових парламентських виборів вичерпала себе і нині фактично працює на затягування переговорного процесу.

Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з іноземними інвесторами та представниками дипломатичного корпусу, повідомляє прес-служба.

За словами Президента, протягом останніх кількох тижнів представники політичних сил Верховної Ради у складі робочої групи «мали достатню можливість» висловити свої симпатії та підтримку тих чи інших ініціатив, у тому числі законодавчих, щодо врегулювання політичної кризи.

«Сьогодні засідання робочої групи, на мою думку, використовуються виключно вже як затяжка переговорного процесу, а поза спиною формуються неправові форми тиску і затягування ситуації до абсурду», – сказав В. Ющенко.

Саме тому, переконаний він, рішення про дострокові вибори повинно бути прийняте вже на цьому тижні. «Власне, переговори завершено. Сторонам вже немає що додатково сказати один одному», – зазначив Віктор Ющенко.

Він додав, що має звернення політичних сил, які просять припинити консультації в рамках робочої групи. Президент наголосив, що нині досягнутих домовленостей є достатньо для прийняття рішення при наявності політичної волі. За словами Глави держави, йдеться про те, щоб дату виборів було визначено на цьому тижні, а на наступному відбулося засідання Верховної Ради.

Водночас Президент підкреслив, що хотів би, аби переговорний процес завершився конструктивно. У цьому контексті він нагадав, що ближчим часом заплановано проведення з’їздів опозиційних сил, на яких прийматиметься рішення про вихід народних депутатів із парламенту.

«Це варіант, який не залишає за собою жодної можливості відновлення в рамках парламенту нинішнього скликання проведення будь-яких змін до законів України», – сказав Віктор Ющенко, підкресливши, що це крайній спосіб, на який готові піти опозиціонери, якщо політичний діалог не матиме позитивного результату.

Звертаючись до присутніх, Глава держави закликав їх глибоко професійно підійти до аналізу політичної ситуації в Україні. « Я б дуже хотів, щоб в цих процесах ви глибоко розібралися...щоб ви відчули всі особливості того протистояння, яке, починаючи з квітня, сформовано в українському парламенті», – сказав Президент.

В. Ющенко ще раз наголосив, що дострокові вибори є єдиним правильним та демократичним способом виходу з політичної кризи: «Я переконаний, без апелювання до виборця парламент не вийде з цього глибокого протистояння».

Президент підкреслив, що зі свого боку діятиме «виключно на правовій основі», а жодних силових рішень в Україні не прийматиметься. Стабільна політична ситуація в Україні сьогодні може бути виписана тільки на демократичних засадах, наголосив Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.