Кваснєвський вважає, що у Путіна дві мети, за Україну він готовий боротися

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.02.2019 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29443

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що президент Росії Владімір Путін буде і далі дестабілізувати Україну, перешкоджаючи її вступу до Євросоюзу та НАТО.

В інтерв’ю журналісту Liga.net у рамках українського ланчу на Мюнхенській конференції з безпеки він розповів, що у Путіна є дві мети.

На ремарку про те, що переговори про конфлікт в Україні зайшли в глухий кут, Кваснєвський відповів, що "все, що потрібно зробити, має розпочатися в Кремлі".

"Мене турбує, що путінська Росія – хороший фахівець із заморожених конфліктів. Пам’ятаєте, що трапилося в Нагірному Карабасі, Придністров’ї, Грузії і тепер в Україні. Для них це не проблема, а навпаки. Вони будують на цьому політику", – заявив він.

На думку Кваснєвського, за рік після виборів Путін нічого не запропонував росіянам в економіці, а в його близькому оточенні "забагато силовиків", які "стимулюють військові настрої в суспільстві".

"Україна в цьому плані є їхньою головною метою. Путіну потрібна ваша країна, щоб створити велику Росію. Це нікуди не поділося", – сказав президент Польщі 1995-2005 років.

"Я з ним говорив багато разів до 2005 року. У нього дві стратегічні цілі в житті: Росія – великий гравець на світовій арені. Це йому вже вдалося. А друга – Росія в статусі збирача колишніх країн СРСР", – заявив Кваснєвський.

"Він (Путін) розуміє, що Прибалтики йому не бачити, але за Україну він ще готовий боротися. Тому не варто чекати змін його політики щодо України", – вважає він.

На думку колишнього президента Польщі, справа йде "до довгострокового конфлікту", а Захід може лише "підтримувати санкції і бути в діалозі з Росією, шукати рішення".

"Рішень немає. Політика РФ буде постійно спрямована на дестабілізацію України, піддіваючи цим Захід. Через війну на Донбасі, Брюссель і Вашингтон не наважиться на найголовніші для вас питання – вступ до НАТО та ЄС", – сказав Кваснєвський.

"Росія не готова робити нічого назустріч миру, а у Заходу немає більше ніякої можливості впливати на Кремль, крім як продовжувати санкції і, можливо, розширити їх із часом", – вважає він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.