СБУ вилучила у “корпорації” зброю терористів - осколочний фугас

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.05.2007 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2945

Експертами СБ України завершено експертизу вибухового пристрою, вилученого під час обшуку в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом здійснення незаконної оперативно-розшукової діяльності однією з комерційних структур.

Радіокерований фугас промислового виробництва ФТД з блоком живлення.

Встановлено, що вилучений пристрій є вибуховим і належить до радіокерованого саморобного пристрою осколково-фугасної дії.

Його особливості полягають в тому, що до конструкції входять бойові припаси та вироби промислового виробництва, зокрема електродетонатори. При надходженні керованого радіосигналу спрацьовує радіоелектронний замикач, в результаті чого відбувається вибух.

Найбільш небезпечним є те, що цей пристрій здатен вибухнути не лише під час кодованого сигналу, а й в результаті надходження випадкового радіосигналу, який співпадає у частоті з частотою приймаючого пристрою. Він може також вибухнути при падінні, здавлюванні, термічному впливі, оскільки у його конструкції є високочутливі до зовнішньої дії детонатори.

Наразі продовжується технічна експертиза вилучених під час обшуку інших предметів (комп’ютерів, “жучків”, пристроїв для відеоспостереження тощо).

Найближчим часом слідчими СБУ буде прийнято процесуальне рішення, тобто визначена підслідність за всіма цими фактами.

Як повідомлялося раніше, днями СБУ припинила діяльність охоронної комерційної фірми, яка фактично вела оперативно-розвідувальну діяльність, прослуховування та стеження за відомими політиками й журналістами. Спіфробітники фірми, за словами в.о. голови СБУ Наливайченка називали її “корпорація”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.