Судова війна. Станік, Пшеничний та Іващенко вже знову не судді, бо на рішення Луганського суду є рішення Київського

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.05.2007 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2946

Сьогодні Шевченківський районний суд міста Києва на забезпечення адміністративного позову народного депутата України Миколи Оніщука виніс ухвалу, якою заборонив суддям Пшеничному, Станік та Іващенку здійснювати повноваження суддів Конституційного Суду України, оскільки вони є звільненими з посад.

“Судді Станік, Іващенко та Пшеничний не повинні допускатися в приміщення Конституційного Суду”, - зазначив на прес-конференції народний депутат п’ятого скликання Микола Оніщук.

“Так варто розуміти припис, який у порядку забезпечення позову зробив суддя Шевченківську суду. Допущення цих осіб до приміщення означатиме, що вони по суті сідають у крісла суддів КС і беруть участь у розгляді питань порядку денного”, - вважає він.

“У такий спосіб вони порушують конституційні права тих, хто звертається до Конституційного Суду з метою захисту своїх конституційних інтересів і розраховують, що їхнє подання буде розглядатися повноважним складом Суду”, - зауважив народний депутат.

“Присутність суддів Станік, Пшеничного та Іващенка робить засідання Суду неповноважним, а також порушує інтереси невизначеного кола осіб”, - наголосив він, додавши, що охорону державних установ, таких як Конституційний Суд, Кабінет міністрів, Секретаріат Президента, здійснює Управління державної охорони. “Саме для цієї служби зроблений цей припис суду”, - сказав Микола Оніщук.

Як ми повідомляли раніше, один із районних судів Луганська за позовом нардепа-регіонала призупинив дію Указів Президента про звільнення суддів КС Станік, Пшеничного та Іващенка. В той же день Пшеничний став в.о. голови Конституційного Суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.