Ситуація на фронті: суттєвих змін не відбулося

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.02.2019 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29468

Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 7 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому тричі противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, із загальною витратою 85 снарядів та мін калібрів 122 та 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з тимчасово окупованого села АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил:

біля села ЛУГАНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого села КАЛИНІВКА – з гранатометів різних систем;

поблизу селища міського типу НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї;

у районі населених пунктів НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з території тимчасово окупованого села КАЛИНОВЕ-БОРЩУВАТЕ, ХУТІР ВІЛЬНИЙ з території тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5, та НОВГОРОДСЬКЕ, з тимчасово окупованого міста ГОРЛІВКА – зі стрілецької зброї.

Близько 13.00, по взводному опорному пункту однієї з механізованих бригад, яка обороняє Попаснянський напрямок, ворог розпочав вогонь зі стрілецької зброї. Під прикриттям автоматного та кулеметного вогню противник намагався наблизитися до нашої позиції.
Заступник командира бойової машини навідник-оператор солдат Олександр Медінцев відразу відкрив вогонь у відповідь. Ворог був зупинений та примушений відступити. Водночас ворожа куля обірвала життя нашого захисника.

За мужність солдат Олександр Медінцев поданий до нагородження (посмертно).

На іншій ділянці оборони, на Донецькому напрямку, ворог також намагався просунутися вперед.
Головний сержант взводу сержант Руслан Кулик відкрив вогонь із кулемета та зупинив ворога, але отримав поранення в руку. Руслану було надано необхідну медичну допомогу. Життю ніщо не загрожує.

За звитягу та мужність сержанта Руслана Кулика подано до нагородження.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 25 лютого двох окупантів знищено, трьох поранено.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об’єднаних сил тричі було придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Від початку поточної доби противник 8 разів обстріляв позиції наших військ, із них 5 разів – із застосуванням озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв наші опорні пункти:

з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ;

з мінометів калібру 120 мм – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено шість обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил:

тричі – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї – у районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ;

двічі – з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу міста ПОПАСНА;

з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Підрозділи, які обстрілював противник, дали відповідь адекватним вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об’єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контролюється.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 576 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено чотирьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

За минулу добу правоохоронцями в районі проведення операції Об’єднаних сил розкрито 25 злочинів, серед яких – одне вбивство та один факт незаконного обігу зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло більше 32 тисяч осіб та понад три тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 20-ти особам.

Протягом минулої доби зареєстровано один факт відмови прикордонників від неправомірної вигоди та один факт виявлення товарів із ознаками контрабанди.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування, теплі речі, взуття та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів НОВОЛУГАНСЬКЕ, СЕМИГІР’Я, ПОПАСНА, СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, ВОДЯНЕ та ОРЛІВКА. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. У населеному пункті БЕРЕЗОВЕ передано гуманітарну допомогу місцевому дитячому садочку.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.