У ФРН засудили до двох років і трьох місяців в’язниці племінника Дмітрія Кисєльова

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.02.2019 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29473

Підозрюваного визнали винним в підготовці злочину, що загрожує державній безпеці. Племінника Дмітрія Кисєльова засуджено за участь у конфлікті на Донбасі.

Земельний суд в Мюнхені засудив 48-річного Сєргєя Кисєльова до двох років і трьох місяців ув’язнення за підготовку злочину, що загрожує державній безпеці. Відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 28 лютого, передає агенція новин dpa.

Згідно з вердиктом суду, в серпні 2014 року Сергій Кисельов прибув з Німеччини до Санкт-Петербурга, де мав вступити в лави російського збройного формування. Сам засуджений визнав через своїх адвокатів, що мав намір взяти участь у конфлікті на Донбасі на боці проросійських сепаратистів. Але він заперечив те, що під час свого майже двотижневого перебування в РФ проходив там бойовий вишкіл.

Племінник гендиректора "России сегодня"

Раніше в земельному суді в Мюнхені підтвердили кореспонденту DW, що 48-річний Сєргєй справді є племінником російського телеведучого, генерального директора агентства "Россия сегодня" Дмітрія Кисєльова. Брат Дмітрія, Максім, вже давно проживає у США й контактів з родичами в Москві не підтримує.

Приводом для справи стало інтерв’ю, яке Дмітрій Кисєльов дав 2016 року, і де розповідав, що його племінник, котрий живе в Німеччині, воював на Донбасі. На це звернули увагу німецькі правоохоронці і почалося розслідування.

У мюнхенському суді кореспонденту DW також розповіли, що підсудний чудово й майже без акценту розмовляє німецькою та має громадянство ФРН. Про наявність у нього ще й російського паспорта суддям нічого не відомо. Утім, співрозмовник DW не виключив, що Сєргєй все-таки міг зберегти його, хоч у таких випадках подвійне громадянство, згідно з німецькими законами, не дозволяється.

Напередодні на судовому засідання Сєргєй Кисєльов повідомив, що пробув у Санкт-Петербурзі 10 днів. Там він просто чекав, поки доукомплектують групу для відправлення на Донбас. Він також визнав, що бував на територіях Донбасу, підконтрольних російським сепаратистам. Однак він стверджує, що їздив туди лише для того, щоб "покращити життя місцевого російськомовного населення". Жалкував він лише про те, що опинився на лаві підсудних.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.