У ЗСУ почали надходити модернізовані танки Т-80

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.03.2019 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29480

ДП “Харківський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, провело модернізацію танка Т-80БВ, який вже серійно постачається до танкових підрозділів Десантно-штурмових військ та Морської піхоти України.

Про це повідомила прес-служба ДК “Укроборонпром”.

Танк Т-80БВ, як і Т-64 зразка 2017 року, отримав тепловізійний приціл, новий динамічний захист, додатковий захист бортів, нову цифрову радіостанцію, сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, а також засоби супутникової навігації.

Нове оснащення Т-80БВ дозволяє значно посилити бойові характеристики машини. Наприклад, нова система навігації дозволяє у режимі "онлайн" обмінюватись надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро". При цьому встановлюється він у штатні контейнери динамічного захисту.

А прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Водночас, як і у випадку з Т-64, оснащення новими приладами проходить під час звичайного регламентного ремонту, що дозволяє значно скоротити витрати часу для модернізації наявного парку Т-80.

Окрім того, ДП "Харківський бронетанковий завод" вже у цьому році почне роботи з модернізації Т-80УД, що стоять на озброєнні українського війська, до рівня Т-84.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.