Ситуація на фронті: російська артилерія продовжує випробувати позиції ЗСУ на міцність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.03.2019 19:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29495

Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил 5 березня суттєво не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Загалом зафіксовано сім обстрілів позицій наших військ, при цьому шість разів окупанти застосували важке озброєння, ведучи вогонь виключно з окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник п’ять разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил:

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території села УЖІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

поблизу села ВОДЯНЕ, з населеного пункту АЗОВ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

біля села ШИРОКИНЕ, з території населеного пункту САХАНКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту ПІСКИ, з міста ДОНЕЦЬК – двічі, з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" було здійснено один обстріл із мінометів калібру 82 мм у районі села КРИМСЬКЕ, з території населеного пункту СЕНТЯНІВКА.

Близько десятої години з території окупованого Донецька ворог обстріляв із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції наших захисників у Пісках. Знаходячись на бойовому посту, сержант Руслан Остальський разом із своїм підрозділом відкрив вогонь у відповідь. Завдяки своєчасно наданій потужній вогневій відповіді наших захисників ворог замовк.

Проте одна з куль поранила Руслана. Медики надали воїну невідкладну допомогу. Загроз для життя немає.

О 16:50 під прикриттям вогню ворог здійснив спробу покращити своє тактичне положення у смузі оборони нашої бригади на Донецькому напрямку. Командир відділення сержант В’ячеслав Фесюра разом із підлеглими відкрили загороджувальний вогонь у відповідь, чим примусили противника відступити та відмовитися від своїх намірів. Прикриваючи свій відступ, ворог продовжив обстріл наших захисників, В’ячеслава було поранено.

Йому своєчасно було надано медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого задовільний.

За проявлену мужність сержантів Руслана Остальського та В’ячеслава Фесюру подано до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки, 5 березня одного окупанта знищено, ще двох – поранено.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об’єднаних сил п’ять разів було придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

За уточненими даними, 4 березня близько десятої години ранку з території окупованого села НАБЕРЕЖНЕ ворог здійснив обстріл населеного пункту ЧЕРМАЛИК із застосуванням кулемета калібру 7,62 мм, в результаті чого було пошкоджено житловий будинок.

Протягом поточної доби противник п’ять разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із артилерійських систем та мінометів. Загалом озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, окупанти застосували сім разів, витративши 100 снарядів і мін калібрів 122 та 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти здійснили три обстріли позицій наших військ:

двічі, з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм – у районі населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ВОДЯНЕ;

з артилерійських систем калібру 122 мм – поблизу села ГНУТОВЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв наші позиції з мінометів калібру 120 мм у районі селищ НОВОЛУГАНСЬКЕ та ЗОЛОТЕ-3.

Втрат серед наших захисників немає.

Наші підрозділи дали гідну відповідь ворогу. Його втрати уточнюються.

Правоохоронні органи, а також інші військові формування зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства в регіоні. Відповідно до рішення Командувача Об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, здійснюється посилений контрольно-пропускний режим та забезпечення громадської безпеки. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил під контролем.

Упродовж минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 797 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено трьох громадян, які підозрюються у співпраці із збройними формуваннями Російської Федерації.

В районі проведення операції Об’єднаних сил протягом доби правоохоронцями розкрито 38 злочинів, серед яких – п’ять злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено револьвер «Флобер», близько 200 патронів різних калібрів та три детонатори до ракет ПТРК.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнуло понад 35 тисяч осіб та близько чотирьох із половиною тисяч транспортних засобів. З різних причин у пропуску через КПВВ відмовлено 14-ти особам.

З ознаками контрабанди виявлено товарів на загальну суму 28 059 гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування, питну воду та медикаменти мешканцям населених пунктів КРИМСЬКЕ, МИРОНІВСЬКИЙ, ЛУГАНСЬКЕ, ГРАНІТНЕ, ВОДЯНЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та МИКОЛАЇВКА.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.