СБУ викрила факт спроби підкупу кандидата в Президенти України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.03.2019 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29499

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрили двох осіб на намаганні здійснити спробу підкупу кандидата в Президенти України.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники погрожували кандидату кримінальним переслідуванням та дискредитацією у ЗМІ, вимагаючи зняти кандидатуру на президентських виборах. Водночас у випадку згоди вони обіцяли виплатити десять мільйонів гривень, сприяти включенню на «прохідні місця» у партійні списки на парламентські вибори. При цьому аванс за «співпрацю» становив п’ять мільйонів гривень.

Кандидат у Президенти звернувся з відповідною заявою у правоохоронні органи.

Правоохоронці затримали зловмисника, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, в Києві під час передачі посереднику двох з половиною мільйонів гривень та ста тисяч доларів США для підкупу депутата.

«СБУ та інші правоохоронні органи роблять все можливе, щоб вибори стали відображенням вільного волевиявлення громадян, а не результатом маніпуляцій політичних шулерів. Це наша чітка позиція», ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

Триває досудове розслідування у межах кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України.

Операція із викриття зловмисника проводилась спільно із слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.